Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Covid-19: «Σαν παλιό Σινεμά και σαν την Χαλιμά…»

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ξεκινώντας το σημερινό μου θέμα θα ζητήσω δημοσίως την επιβεβλημένη δεοντολογικά συγνώμη από τον μακαρίτη Μάνο Χατζηδάκι, τον στιχουργό Αρη Δαβαράκη και τον Γιώργο Νταλάρα, συντελεστές της κλασικής πια «Μπαλάντας Αισθήσεων και Παραισθήσεων» καθώς δανείστηκα στίχο του έργου τους για τον δικό μου τίτλο. 

     Για τους φίλους αναγνώστες η σχετική μπαλάντα από το youtube στο τέλος του άρθρου.

     Είχα αρχικά σκεφτεί να βάλω για τίτλο:

    Covid-19: Π. Ο.Υ., Φαρμακευτικές, Εμβόλια και Ανθρωπότητα…

     Και προσπερνώντας το γνωστό μου στυλ είχα σκεφθεί να χρησιμοποιήσω και υπότιτλο:

     Σενάριο με ομιχλώδη ΑΡΧΗ, απίστευτα επώδυνη ΜΕΣΗ και άγνωστο ακόμα ΤΕΛΟΣ…

     Μετά αναμόχλευσα τη μνήμη μου και θυμήθηκα άλλες εποχές με τα ανείπωτης γοητείας «θερινά Σινεμά» όπου βλέπαμε συναρπαστικά έργα στις μεγάλες οθόνες, έργα με Αρχή, Μέση και Τέλος γεμάτα με δράση και πλοκή.

     Σύγχρονο τεράστιο τέτοιο έργο στο θέμα της Υγείας που κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει ανθρώπινες ζωές, που  γονάτισε και συνεχίζει να γονατίζει τις Εθνικές και την Παγκόσμια Οικονομία και με τις ψυχοκοινωνικές καταστάσεις που δημιούργησε είναι άγνωστο πόσο τελικά θα κοστίσει στο Ανθρώπινο γένος πρώτο έτος της τρίτης δεκαετίας της τρίτης, μετά Χριστό, χιλιετίας μας.

     Το σενάριο είναι ήδη γνωστό καθώς το «περιποιήθηκαν» έντεχνα ξεπερνώντας κάποιες στιγμές απροκάλυπτα τα όρια της χυδαίας «τρομολαγνείας» ΟΛΑ τα διεθνή ΜΜΕ (αυτά που συνεχίζω να αποκαλώ Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού).

     Ξετυλίγω το σενάριο που ακούει στο όνομα covid-19…

     Η ΑΡΧΗ ήταν και παραμένει τυλιγμένη με ένα «πέπλο μυστηρίου». 

     Ξεκίνησε μας είπαν, χωρίς ποτέ να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι σήμερα, στα τέλη του 2019 στην Κινεζική πόλη Wuhan και μερικές εβδομάδες μετά την είσοδο στο 2020 το σενάριο ενέπλεξε στην δραματική του εμφάνιση χώρες της Ανατολής και Δύσης.

     Στις 25 Φεβρουαρίου, 2020, σε Συνέντευξη Τύπου στην Έδρα του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) στη Γενεύη ρωτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής (W.Η.Ο. Director-General) Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, τι είναι ο SARS-2/ Covid 19, πόσο επικίνδυνος είναι και εάν συνιστά ΠΑΝΔΗΜΙΑ και απάντησε: 

«Αυτός ο ιός έχει πιθανότητα πανδημίας; Απολύτως έχει. Είμαστε ακόμη εκεί; Από την εκτίμησή μας, όχι ακόμα..»

     Η Ανθρωπότητα που είχε αρχίσει να μπαίνει στον ίλιγγο του πανικού πήρε λίγες βαθιές ανάσες και συνεχίσαμε να ελπίζουμε αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα…

    ΞΑΦΝΙΚΑ ο Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. στις 16 Μαρτίου, 2020 μάζεψε τους εκπροσώπους των Διεθνών ΜΜΕ και με πολύ σοβαρό ύφος είπε σε με Λακωνικό στυλ: 

«Έχουμε ένα απλό μήνυμα για όλες τις χώρες: Τεστ, Τεστ, Τεστ…»

    Βέβαια στα ερωτήματα «ποιο τεστ» να κάνουν οι Κυβερνήσεις στους Λαούς τους όταν  η φύση του νέου φονικού ιού ήταν ακόμη αχαρτογράφητη και που θα βρεθούνε εκατοντάδες εκατομμύρια τέτοια τεστ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Dr. Tedros δεν έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις… 

      Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται η ΜΕΣΗ του φονικού, σύγχρονου αυτού σεναρίου το οποίο βιώνουμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε με δραματικές επιπτώσεις σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας από τον περασμένο Φεβρουάριο…

     ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ μερικές ημέρες μετά τις Προεδρικές Εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ η ανακοίνωση δύο Φαρμακευτικών κολοσσών, της Αμερικανικής Pfizer και της συνεργαζόμενης Γερμανικής Bio-N-Tech και αμέσως μετά η ανακοίνωση της επίσης Αμερικανικής Moderna ότι έχουν ήδη έτοιμα εμβόλια για την καταπολέμηση του covid-19…

      Χαράς Ευαγγέλια καθώς φάνηκε κάποιο φως στο τέλος του τούνελ που ενισχύθηκε σε Watt μόλις το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνεργαζόμενο με τον γνωστό φαρμακευτικό γίγαντα Astra Zeneca, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμο και το δικό τους εμβόλιο..

     Να πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε στην Αρχή του ΤΕΛΟΥΣ του καταστροφικού σεναρίου που ακούει στο όνομα Πανδημία covid-19;     

     Θα ήταν επιπόλαιο εκ μέρους μου να απαντήσω ή θετικά με ένα ΝΑΙ, ή αρνητικά με ΟΧΙ και δεν το κάνω καθώς ΔΕΝ είμαι ειδικός, έστω και εάν χρησιμοποιούσα προσχηματικά το γεγονός ότι σε Διεθνή κλίμακα ΟΥΤΕ οι «ειδικοί» έχουν από την αρχή μέχρι σήμερα συμφωνήσει στον ορισμό του προβλήματος και στις εφαρμοζόμενες από Κυβερνήσεις στρατηγικές αντιμετώπισής του!

     Στο μεταξύ εγείρονται και άλλα προβλήματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς οι  κοινοί θνητοί και τα οποία σχετίζονται με τις συντεταγμένες του Καπιταλιστικού Συστήματος συναλλαγών με τις οποίες ζει ολάκερη η Υφήλιος όπως:

- η ΤΙΜΗ πώλησης κάθε εμβολίου και η δίψα για κέρδη των Φαρμακευτικών εταιρειών , 

- οι γονατισμένες Εθνικές Οικονομίες και η διαπιστωμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση, 

-  η καταστροφή Μεγάλων και ιδιαίτερα εκατομμυρίων Μικρό-Μεσαίων-Επιχειρήσεων εδώ και διεθνώς,

- τα γοργά ανερχόμενα επίπεδα ανεργίας σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και αλλού, 

- οι ψίθυροι για πιθανές υποχρεωτικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας,

- οι δραματικά μεγάλοι αριθμοί συνανθρώπων μας στην Ελλάδα και την Υφήλιο που στερήθηκαν την απαραίτητη θεραπεία για προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν (καρκίνο, καρδιοπάθειες, νεφρικές ανεπάρκειες κοκ) με προφανείς μελλοντικές επιπτώσεις, 

- οι επίσης δραματικά μεγάλοι αριθμοί αναβολής επειγόντων διαγνωστικών τεστ που θα έχουν απρόβλεπτες και προφανώς δραματικές επιπτώσεις στην υγεία και θα κοστίσουν τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας… 

Κλείνω για σήμερα προσκαλώντας σας να απολαύσετε το τραγούδι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom