Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια για την πανδημία και τον ΕΟΔΥ (βίντεο)


Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 έγινε απόψε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα και τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

633 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε: “Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ πιέζεται παντού, όμως αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς που υπηρετούν το Σύστημα Υγείας, γιατρούς, υγειονομικούς. Τον χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις”.

Η παρουσίαση του έργου του ΕΟΔΥ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.630 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες και συνολικά 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.


Το σύνολο των τεστ PCR και rapid στη χώρα μας έχει φτάσει τα 2.200.000 

O ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε επιβαρυμένες περιοχές, πύλες εσόδου, κρίσιμες υποδοχές, γηροκομεία, ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης.


Τέλος ο κ. Κικίλιας ανέλυσε τις διαφορετικές δράσεις που έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ προκειμένου να σταματήσει την μετάδοση και τη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom