Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Νέες κλίνες COVID στο "Σωτηρία" - Ανακαινίζεται κτίριο με διαδικασίες - εξπρές


της Στεφανίας Κασίμη 
Αυξάνεται η δυναμικότητα του νοσοκομείου «Σωτηρία», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων κλινών για τη νοσηλεία κρουσμάτων COVID-19 σε κτίριο που θα ανακαινιστεί, έπειτα από αξιοποίηση κληροδοτήματος.

Πρόκειται για το «κτίριο 300 ανδρών» που βρίσκεται στην πτέρυγα Ρηγοπούλου του «Σωτηρία» και το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί μόνο στον έναν όροφο ασθενείς με κορονοϊό. Με επείγον έγγραφό του ο Διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης ζήτησε την ανακαίνιση ολόκληρου του κτιρίου, προκειμένου να είναι λειτουργικό και κατάλληλο για την υποδοχή ασθενών.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., η εταιρεία που μεταξύ άλλων, κατασκευάζει τα νοσοκομεία της χώρας και άλλες κτιριακές υποδομές του Δημοσίου. 

Η «ομάδα» της ΚΤΥΠ Α.Ε., ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Γιάνναρης και ο πρόεδρος Τιμολέων Κατσίπος, ήταν που σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ολοκλήρωσαν σε χρόνο-ρεκόρ το έργο της κατασκευής 50 νέων κλινών ΜΕΘ-COVID στο ίδιο νοσοκομείο, έπειτα δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Και σε αυτή την περίπτωση ο κατασκευαστικός χρόνος είναι συμπιεσμένος. Η δημοπράτηση του έργου προκηρύχθηκε σήμερα, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τις 60 ημέρες. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό λοιπόν, εάν δεν υπάρξει κάποιο κώλυμα και υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναδειχθεί από τον διαγωνισμό στα μέσα Δεκεμβρίου, το έργο θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσής του.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δωρεάς της Βουλής, προχωρά και η κατασκευή μιας πεζογέφυρας.Πρόκειται για διάδρομο 100 μέτρων που θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου «Σωτηρία» με το κτίριο «Μέγα Λαϊκό» που γειτνιάζει με τον χώρο των νέων κλινών ΜΕΘ. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ και βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom