Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Φοβερό το τρίτο κύμα αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα!


Κατηγορηματικός κατά του «ανοίγματος» και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του».

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Υποστήριξε επίσης πως «αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom