Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

«Φως στο Τούνελ»: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του αγρότη στα Ψαχνά Ευβοίας (βίντεο)


Ο φάκελος για τη δολοφονία του νεαρού αγρότη από τα Ψαχνά Εύβοιας, ανασύρθηκε από το Αρχείο Αγνώστων Δραστών και χρεώθηκε σε Ανακριτή.

Τη σημαντική, δικαστική εξέλιξη του Βαγγέλη Σαλή 33 χρόνων, έκανε γνωστή στην εκπομπή ο δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του, Κωνσταντίνος Γώγος.

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προβολή της υπόθεσης στην εκπομπή σας, καθώς κινήθηκαν πολύ γρήγορα όλες οι διαδικασίες τις αμέσως επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Μάρτυρες – «κλειδιά» μίλησαν στο «Τούνελ» για το θρίλερ του νεαρού πατέρα, που βρέθηκε δηλητηριασμένος το Μάιο του 2016 σε χωράφι του στην Καστέλα Ψαχνών.

Η Αγγελική Νικολούλη μετέφερε στην εκπομπή και τα όσα υποστηρίζει η σύζυγος του άτυχου αγρότη. Η ίδια επιθυμεί, όσο τίποτα άλλο, να λάμψει η αλήθεια.

Η γυναίκα βίωσε μέσα σε λίγους μήνες την απόλυτη ευτυχία και την απόλυτη δυστυχία. Τον Ιανουάριο παντρεύτηκε τον Βαγγέλη, τον Απρίλιο γέννησε την κόρη τους και τον Μάιο έχασε τον άντρα της. Σε ηλικία 23 χρόνων, βρέθηκε μόνη, χωρίς έσοδα, να μεγαλώνει ένα μωρό.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο σύζυγός της δεν έμεινε για φαγητό την ημέρα εκείνη στο σπίτι και πήγε στα χωράφια του, σοκαρισμένος από το τροχαίο που είχε προηγηθεί.

«Έλεγαν ότι τον εκβίαζα για το ατύχημα και αυτοκτόνησε…»

Το «Τούνελ» εντόπισε τον νέο που ο Βαγγέλης Σαλής χτύπησε με το τρακτέρ του εκείνη τη μοιραία γι’ αυτόν ημέρα. Αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, αλλά και στην ψυχολογική κατάσταση του Βαγγέλη.

«Στο σημείο του τροχαίου είχε αγχωθεί ο άνθρωπος, πήγαινε νευρικά πάνω κάτω, αλλά όταν ήρθε στο νοσοκομείο με τη γυναίκα του, δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.»

Ο νέος μίλησε και για τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε.

«Άκουσα ότι τον εκβίαζα εγώ. Άκουσα ότι τον εκβίαζε ο ασφαλιστής μου. Άκουσα ότι σταυροφίλησε τη γυναίκα και το παιδί του και πήγε και ήπιε το φυτοφάρμακο. Δηλαδή δεν ευσταθούν αυτά τα πράγματα. Έλεγαν ότι θα του πάρω ότι έχει και δεν έχει και κάτι τέτοια. Δεν ισχύουν αυτά. Ο ασφαλιστής μου και εγώ να εκβιάσουμε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν κινηθώ εγώ νομικά, στρέφονται όλα εναντίον των κληρονόμων. Αποποιήθηκα την αποζημίωση γιατί δεν ήθελα να πάει στη χήρα και στο ορφανό. Και μου λένε ότι εκβίαζα εγώ τον Βαγγέλη; Ζήτησα μόνο την αποζημίωση της μηχανής. Δεν ζήτησα χρήματα ούτε για σωματικές, ούτε για ηθικές βλάβες, ούτε τίποτα», κατέληξε ο μάρτυρας.

«Από μένα πήρε καφέ και κρουασάν…»

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που έδωσε στον άτυχο Βαγγέλη τον καφέ και το κρουασάν, μίλησε στο «Τούνελ».

«Ήρθε να πάρει καφέ, όπως έκανε κάθε μέρα και παρά το ατύχημα που είχε προηγηθεί το πρωί, ήταν καλά ψυχολογικά.
Τον κέρασα και ένα κρουασάν γιατί ήταν καλός πελάτης και μετά από μισή ώρα περίπου, μαθαίνω ότι αυτοκτόνησε. Αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν είχε λόγο να το κάνει. Δε θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος ποτέ να αυτοκτονήσει. Αν είχε σκοπό να κάνει κακό στον εαυτό του, θα έκανε χαβαλέ και θα ερχόταν για καφέ; Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom