Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος


Εφυγε σήμερα το απόγευμα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, αρθογράφος επί χρόνια στην «Αυγή», εκ των προτεργατών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και καλός δάσκαλος δημοσιογραφίας.

Στην Αυγή, στην οποία έγραψε το τελευταίο άρθρο του στις 26 Ιουλίου 2020, προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως σύμβουλος έκδοσης, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε πολλά ψηφιακά μέσα.

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, αλλά παρέμεινε σταθερός συνεργάτης και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας.

Αρθρογραφούσε από τη δεκαετία του 1980 στην ΑΥΓΗ, ενώ το τελευταίο άρθρο το είχε γράψει στις 26 Ιουλίου.

Παράλληλα ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ δίδασκε δημοσιογραφία σε εργαστήριο σπουδών.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΣΥΡΙΖΑ: Κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.

Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Νίκος Φίλης: Καλό κατευόδιο Βασίλη!

«Ο Βασίλης Πάικος πέθανε σήμερα το απόγευμα. Έχασε την πολύμηνη μάχη που έδωσε με το θάνατο. Αποχαιρετούμε ένα φίλο, ένα σύντροφο κι ένα δάσκαλο» αναφέρει ο Νίκος Φίλης ο οποίος συνεργάστηκε με τον Βασίλη Πάικο.

«Ο Βασίλης υπήρξε ακέραιος άνθρωπος, με ευγένεια χαρακτήρα, μόρφωση, προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σεβασμό στον αναγνώστη - πολίτη.

Από τα νεανικά του χρόνια, ζυμώθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες, αγωνιστής κατά της δικτατορίας, μάχιμος δημοσιογράφος, δάσκαλος πολλών δημοσιογράφων, αν και βέβαια για την εξέλιξη ορισμένων δεν είχε καμία ευθύνη» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Στα περίπου 50 χρόνια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας, ο Βασίλης παρέμενε ουσιαστικά σύγχρονος, πιάνοντας το σφυγμό της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες του. Σταθερός στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτητα πνεύματος, συνέβαλλε στη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας και τον υπερασπίστηκε απέναντι στις κραυγές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η απώλειά του σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρή μέσα στο ζόφο της εποχής, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και των fake news. Αποχαιρετούμε ένα ενεργό πολίτη - δημοσιογράφο, έναν ακριβό σύντροφο που μέχρι την τελευταία στιγμή της ενεργού παρουσίας του έδινε το «παρών» από τις στήλες της Κυριακάτικης Αυγής και τη συχνότητα του Αθήνα 984.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορονοϊού. Σε καλύτερες στιγμές θα μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όλοι όσοι συμμεριστήκαμε κοινές αγωνίες, αξίες, χαρές και λύπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom