Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών με δράση και σε σχολεία - 14 συλλήψεις


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε πολυμελές εγκληματικό δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε χθεσινή οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (14) μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα (2) αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον (8) συνεργοί τους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, σχηματίστηκε το προφίλ ( crime profile ) του καθενός, ενώ προέκυψαν οι μεταξύ τους διασυνδέσεις, η ιεραρχία, οι διακριτοί τους ρόλοι.

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή (2) υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα (8μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. 

Η δεύτερη υποομάδα (6μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (850) συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον τα μέλη του εγκληματικού δικτύου:
  • πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,
  • αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους,
  • πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης,
  • στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ
  • τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • περισσότερα από (10) κιλά κάνναβη,
  • (172) γραμμάρια κοκαΐνη,
  • (7) ζυγαριές ακριβείας,
  • περίστροφο και πιστόλι κρότου,
  • (39.060) ευρώ,
  • (5) οχήματα, (6) μοτοσικλέτες και (36) κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον (309.000) ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom