Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Εγκλημα στη Μάνη: Lexotanil, Xanax και Beretta, ο συνδυασμός που σκοτώνει


Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για το μοιραίο βράδυ της περασμένης Κυριακής - «Καταπέλτης» η αδελφή του θύματος για τις ευθύνες όσων επέτρεψαν στον δράστη να οπλοφορεί, παρότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα.

Μία καραμπίνα μάρκας BerettaΧάπια Lexotanil και Xanax. Ένα πυροβολισμός στο κεφάλι. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα τη δικογραφία του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Λακωνίας σχετικά με την άγρια δολοφονία της άτυχης Χρυσοβαλάντους από τον ίδιο της τον σύζυγο μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης μέσα στο σπίτι τους στην Ανατολική Μάνη το βράδυ της περασμένης Κυριακής αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ενώπιον των αστυνομικών, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες. 

Ο δράστης φαίνεται πως κυνήγησε τη σύζυγό του δύο φορές προκειμένου να την σκοτώσει, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε ψύχραιμος στο σπίτι και φρόντισε- πριν πάει να παραδοθεί στους αστυνομικούς- να πλύνει το σώμα της νεκρής γυναίκας του. Όταν έφτασε στο τμήμα, το μωβ πουκάμισό που φορούσε ήταν λερωμένο με τα αίματα της νεκρής συζύγου του που μόλις είχε δολοφονήσει!

«Πυροβόλησε άλλη μία φορά  τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι. Κατόπιν αφού έπλυνε το σώμα του σε μπάνιο της οικίας εξήλθε από αυτήν προκειμένου να παραδοθεί όπου και τον ακινητοποίησαν ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας».

Η δικογραφία

Η περιγραφή του στυγερού εγκλήματος και των όσων έκανε ο συζυγοκτόνος είναι συγκλονιστικές, σύμφωνα με τα έγγραφα της Ασφάλειας. «Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα εκ της Υπηρεσίας μας προανάκρισης περί ώρα 22:45 της 22-11-2020 στην περιοχή Πύργου Δυρού Δήμου Ανατολικής Μάνης ανωτέρω δράστης μετά από έντονη λογομαχία που είχε με την σύζυγό του, κρατώντας στα χέρια του μία επαναληπτική καραμπίνας μάρκας Beretta, που κατείχε νόμιμα, εισήλθε σε υπνοδωμάτιο όπου βρισκόταν ως άνω σύζυγος του καθώς και η ανήλικη κόρη τους, μαθήτρια στερούμενη ΑΔΤ και πυροβόλησε μία φορά αλλά αστόχησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί και δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ». 

«Εν συνεχεία και ενώ η σύζυγός του εξήλθε του υπνοδωματίου κινούμενη προς το καθιστικό της οικίας, ακολούθησε αυτήν και πυροβόλησε άλλη μία φορά με το ίδιο ως άνω όπλο τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι. Κατόπιν αφού έπλυνε το σώμα του σε μπάνιο της οικίας εξήλθε από αυτήν προκειμένου να παραδοθεί όπου και τον ακινητοποίησαν ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο το οποίο είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Οταν ο δράστης έφτασε στο τμήμα φορούσε και το μωβ πουκάμισό του, πάνω στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος της συζύγου του που είχε πυροβολήσει νωρίτερα στο κεφάλι.

Από την αυτοψία που διενήργησαν οι αστυνομικοί, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένας κάλυκας, η επαναληπτική καραμπίνα- φονικό όπλο του δράστη, τέσσερα χάπια Lexotanil αλλά και 30 χάπια Xanax, τα οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούσε ο δράστης, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης μέσα σε μία θήκη ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας BAYKAL, το οποίο είχε κρύψει ο δράστης πίσω από τον καλόγερο ρούχων. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο δράστης έφτασε στο τμήμα φορούσε και το μωβ πουκάμισό του, πάνω στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος της συζύγου του που είχε πυροβολήσει νωρίτερα στο κεφάλι.

Η απολογία του δράστη

Ο 44χρονος εμφανίστηκε σε «περίεργη» και άσχημη ψυχολογική κατάστασή απέναντι στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν κατά τη διάρκεια της προανακριτής του κατάθεσης που συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. «Είμαι συντετριμμένος με αυτό που έγινε. Θόλωσε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή γιατί προηγήθηκε ένας καυγάς. Παίρνω φάρμακα αντιψυχωτικά εδώ και είκοσι χρόνια!», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι τι έγινε χθες. Διότι δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ. Σκεφτόμουν αυτό που έγινε το ατύχημα. Σκέφτομαι μόνο το αποτέλεσμα η γυναίκα μου είναι στον τάφο και εγώ στην φυλακή. Τα τελευταία τρία χρόνια τσακωνόμασταν σε καθημερινή βάση χωρίς να είμαι επιθετικός Τίποτα άλλο δεν έχω να πω.», υποστήριξε ο 44χρονος άνδρας. «Ο εντολέας μου είναι βαθιά συγκλονισμένος. Εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το γεγονός. Όλο αυτό οφείλεται σε μια κακιά στιγμή. Ισχυρίζεται ότι θόλωσε το μυαλό του και ότι ήταν μια κακιά στιγμή και ότι ζητάει συγνώμη για την πράξη του», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο συνήγορος υπεράσπισης, Λάμπρος Μπρεάνος.

Το χρονικό της υπόθεσης και οι δηλώσεις της αδερφής της άτυχης γυναίκας

Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά. Η κόρη της οικογένειας ηλικίας 16 ετών ήταν στο σπίτι μαζί με την μητέρα της όταν είδε τον μπαμπά της να παίρνει την καραμπίνα και να αρχίζει να κυνηγάει ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπά της, τον άγγελό της, μέσα στο πατρικό τους σπίτι. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε είχε προηγηθεί άγριος διαπληκτισμός. Ο γιος του ζευγαριού εκείνη τη στιγμή απουσίαζε καθώς βρισκόταν στο σπίτι του παππού του. 

«Η Χρυσοβαλάντω περνούσε έναν Γολγοθά και δεν μίλαγε σε κανένα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η αδερφή της άτυχης γυναίκας τις δραματικές στιγμές που βίωνε το θύμα μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην Μάνη. Σύμφωνα με την ίδια η αδερφή της δεν ανοιγόταν. Σχεδόν κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν μέσα στο σπίτι τους, καθώς η Χρυσοβαλάντω ήταν αρκετά υπερήφανη ή φοβόταν να μιλήσει για όσα περνούσε. Δέκα μέρες όμως πριν το έγκλημα η αδερφή της άνοιξε το στόμα της στην οικογένεια της και τους διηγήθηκε την ιστορία της και το πώς κατάφερε να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά.

«Eίναι ένας καταθλιπτικός σχιζοφρενής. Έπαιρνε και ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. είχε και όπλα το κάθαρμα… Γιατί οι  Μανιάτες έχουν όπλα, το έχουν έθιμο»

«Πριν δέκα μέρες, η άλλη μας αδερφή είχε δει κάτι περίεργα πράγματα στο σπίτι της αδικοχαμένης και την πήρε και την πήγε στην κόρη της να μείνει για δύο μέρες να ηρεμήσει. Εκεί μας τα εκμυστηρεύτηκε όλα αλλά ήταν τέτοιος ο τρόμος της που φοβόταν να πάει στην Αστυνομία η στον Εισαγγελέα να τον καταγγείλει. πέρναγε μαύρη ζωή την χτυπούσε κιόλας ο δολοφόνος και φτάσαμε στο σημείο να την αφαιρέσει την ζωή…» τόνισε με θλίψη και πόνο στο «ΘΕΜΑ» η αδερφή του θύματος και συνέχισε «Πριν από δέκα ημέρες την είχαμε δει τελευταία φορά και μας είπε πως είναι ένας καταθλιπτικός σχιζοφρενής. Φταίνε και οι ψυχίατροι που πήγαινε, φταίει και ο αδερφός του στην Αθήνα… Όλοι τους φταίνε εκεί κάτω, όλοι. Έπαιρνε και ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. Πρέπει να πούμε ότι στον δεύτερο ψυχίατρο που πήγε με την αδερφή μου», του είχε πει ο γιατρός ότι «πρέπει να σου πάρω την άδεια οπλοφορίας». «Γιατί είχε και όπλα το κάθαρμα… Οι Μανιάτες έχουν όπλα, το έχουν έθιμο» είπε συγκινημένη.

Μίλτος Σακελλάρης 

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom