Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΕΚ - Ζόρια 0-3, κατάρρευση και οδυνηρή ήττα στο Europa League


Μια αγνώριστη Ένωση, που από το 49' αγωνιζόταν με δέκα λόγω αποβολής του Σάκχοφ, έχασε από τους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ και δύσκολα πλέον θα πάρει την πρόκριση στους «32».

Δεν ήταν ΑΕΚ

Το πρόβλημα της ΑΕΚ κόντρα στη Ζόρια ήταν ότι παρότι είχε την κατοχή, δεν την «ένιωθε» η αντίπαλη άμυνα στο πρώτο μέρος, με την απουσία του Μάνταλου να κάνει μπαμ.

Ελάχιστες καλές στιγμές και την καλύτερη φάση για γκολ στο πρώτο 45λεπτο την είχαν οι Ουκρανοί αλλά το σουτ του Τσιγκάνικς πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Αθανασιάδη στο 41'. Η Ένωση κατέγραψε 8 τελικές, πλην όμως καμία εντός στόχου και το 0-0 ήταν φυσιολογικό στην ανάπαυλα.

Όλα στραβά και ανάποδα

Το πράγμα στράβωσε νωρίς για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, όταν στο 49' αποβλήθηκε ο Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στον Ιβανισένια. Έστω και με 10, ο Τάνκοβιτς στο 52' απείλησε με ένα καλό σουτ τους Ουκρανούς. 

Δυστυχώς, για την Ένωση στο 61' έγινε μια σέντρα από τα αριστερά προς τον Γκρόμοφ, ο Αθανασιάδης υπολόγισε λάθος και δεν μπλόκαρε την κεφαλιά του και ο επιθετικός της Ζόρια με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ 0 - 1.

Στο 69' έγινε η φάση του ματς. Ο Σβάρνας έκανε σέντρα από δεξιά και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Σεβτσένκο, που επίσης δεν υπολόγισε σωστά.

Αφού δεν έγινε το 1-1, στο 76' είχαμε το 0-2, με τον Καμπάεφ να σουτάρει και να νικάει τον Αθανασιάδη για το 0-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 84' ο Νούνοφ κέρδισε πέναλτι και ο Γιουρτσένκο δεν αστόχησε για να γράψει το 0-3. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Λιβάγια είχε μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 με ψαλιδάκι, όμως απόψε δεν πήγε τίποτα την ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Σβάρνας (82' Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65' Γαλανόπουλος), Ινσούα, Σάκχοβ, Κρίστισιτς, Σιμόες (87' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (66' Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

ΖΟΡΙΑ (Bίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Φαβόροβ, Βέρνιντουμπ, Αμπού Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82' Λούνοβ), Γιούρτσενκο (87' Πέροβιτς), Καμπάεβ (87' Γκριν), Γκρόμοβ (87' Σαγιάντ), Γκλάντκι (63' Ναζαρίνα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom