Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-2: Έχασε την ευκαιρία, όχι την πρόκριση (βίντεο)


Ο ΠΑΟΚ που είχε ένα εκπληκτικό 20λεπτο στην Ολλανδία προηγήθηκε 2-0 αλλά εν συνεχεία η Αϊντχόφεν ήταν ανώτερη, γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη με 3-2 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Tεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στο Europa League έχασε ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία καθώς αν και προηγήθηκε με 2-0 στο 14' τελικά είδε την Αϊντχόφεν να φέρνει τούμπα το ματς και να κάνει την ανατροπή και να φτάνει στο τελικό 3-2.

Οι Ολλανδοί έτσι σκαρφάλωσαν στη δεύτερη θέση του ομίλου αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί για την πρόκριση και στα δύο ματς που απομένουν αν ο ΠΑΟΚ κάνει δύο νίκες έχει πολλές ελπίδες για να βρεθεί αυτός στην επόμενη φάση. Βέβαια πλέον τα πράγματα δεν είναι στα χέρια του.

Ο ΠΑΟΚ είχε να διαχειριστεί την απουσία του Γιαννούλη από το αριστερό άκρο με τον Κρέσπο να παίζει σε αυτή τη θέση ενώ ο Γκαρσία έβαλε βασικό τον νεαρό Τσιγγάρα στο πρώτο του παιχνίδι στη μεσαία γραμμή αντί του Αουγκούστο.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα. Αρχικά έκανε το 1-0 στο 4' μετά από σουτ του Τζόλη με τη μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 14' μετά από ωραία ενέργεια του Σβιντέρσκι, γύρισμα από τα δεξιά, πάσα του Σβαμπ και πλασέ του Τζόλη από κοντά με το οποίο έγινε το 2-0.

ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Η Αϊντχόφεν παρά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ έδειξε να μην αγχώνεται και συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της. Οι Ολλανδοί είδαν να τους ακυρώνεται ένα καθαρό γκολ στο 10' όταν ο Μάλεν υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ αλλά ούτε αυτό τους έριξε ψυχολογικά.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ στο 20' όταν ο Γκάπκο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε διαγώνια τον Ζίβκοβιτς για να κάνει το 1-2.

Η Αϊντχόφεν συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ενώ ο ΠΑΟΚ από την άλλη ήθελε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η καλύτερη της στιγμή μέχρι την ανάπαυλα ήρθε στο 42' με τον Μάλεν από κοντά να πλασάρει τη μπάλα να κοντράρει στον Ίνγκασον και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο για να φέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ματς στα ίσια και το κατάφεραν στο 51' όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε. Σε γύρισμα του Γκάπκο από τα δεξιά ήρθε ο Μαντουέκε στο ύψος του πέναλτι για να πλασάρει και να ισοφαρίσει.

Η Αϊντχόφεν έφτασε στην πλήρη ανατροπή στο 53' με τον Μάλεν. Σε σουτ εκτός περιοχής ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν έδιωξε με τον Μάλεν να έρχεται από κοντά και να πλασάρει για το 3-2.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 57' θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέταρτο γκολ όταν ο Μαντουάκε από κοντά πλάσαρε άστοχα.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο Γκαρσία προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει πνοή στον ΠΑΟΚ αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια κλασική ευκαιρία στο υπόλοιπο του αγώνα. Βέβαια ούτε και η Αϊντχόφεν απείλησε εκτός του φάουλ του Μαξ στο 65' που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο 70' ο Γκαρσία έριξε στο παιχνίδι και τους Σβιντέρσκι, Αουγκούστο αλλά και πάλι η ομάδα του έδειξε επηρεασμένη από την αντίδραση της Αϊντχόφεν και το μόνο που κατάφερε μέχρι τέλους του αγώνα ήταν να απειλήσει με τον Ζίβκοβιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά η μπάλα κόντραρε.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσαλί, Μαξ, Ροζάριο, Μαντουέκε (78' Μάουρο Τζούνιορ), Σανγκαρέ, Γκάπκο, Μάλεν (90+2' Λεντέσμα), Ζάχαβι (71' Χέντριξ).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Καντουρί, Σβαμπ, Τσιγγάρας (70' Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σβιντέρσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom