Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: Ντροπή και μεγάλο ψέμα η δήλωση Κικίλια (ηχητικό)


Την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Δράμας περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή του tvxs.gr στο Κόκκινο 105.5, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού, Παρθένα Κιόρτεβε, εκτοξεύοντας παράλληλα βολές κατά του Βασίλη Κικίλια, για τις δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «επαρκώς στελεχωμένο».

Ο ισχυρισμός του Υπουργού Υγείας έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι γιατροί του νοσοκομείου της Δράμας, οι οποίοι κάνουν λόγο για τραγικές καταστάσεις, αντίστοιχες με αυτές της Βόρειας Ιταλίας.

Το νοσοκομείο έχει γεμίσει και οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν αδύνατη τη διαχείριση. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι σταθερά στο 100%, ασθενείς δισωληνώνονται ακόμη και σε χειρουργεία, ενώ μετά τις διακομιδές στους γειτονικούς νομούς ξεκίνησαν και οι αεροδιακομιδές για Αθήνα, καθώς πλέον δεν υπάρχουν κενές κλίνες και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η κυρία Κιόρτεβε χαρακτήρισε «ντροπή και μεγάλο ψέμα» τις δηλώσεις Κικίλιας, αναδεικνύοντας το καθημερινό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας.

«Oι εφημερίες είναι καθημερινές, έχουμε ήδη 140 ασθενείς, με περίπου 30 εισαγωγές την ημέρα και καθημερινά διακομιδές στα γύρω νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η πληρότητα πλέον ξεπερνάει το 100%. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα άδειασαν δύο κλίνες ΜΕΘ, αλλά υπήρχαν τρεις σε αναμονή. Έτσι καταλήφθηκαν αμέσως και ο ένας από τους ασθενής διακομίστηκε σε άλλη περιοχή»

Παράλληλα, μίλησε για μεγάλες ελλείψεις, βάλλοντας κατά του υπουργού Υγείας.

«Ο αριθμός των γιατρών δεν είναι αυτός που πρέπει και το ξέρει ο υπουργός. Η δήλωσή του ήταν ατυχέστατη και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ήταν ντροπή και μεγάλο ψέμα. Η αναλογία γιατρών – ασθενών είναι απαράδεκτη, με τουλάχιστον 50 κενές οργανικές θέσεις. 

Είναι ντροπή αυτό που είπε. Έχουμε στείλει και σχετικό έγγραφο στην υγειονομική περιφέρεια και την ενίσχυσή μας και μεταφέρουν κάποιους γιατρούς από τα γύρω νοσοκομεία. Αυτό επιβεβαιώνει και τις ελλείψεις» επεσήμανε η κυρία Κιόρτεβε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως «ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει βγει εκτός μάχης, γιατροί και νοσηλευτές, καθώς νόσησαν από κορονοϊό». Όπως είπε «το ποσοστό αυτό κινείται σε 20% με 25% του συνολικού προσωπικού».

«Έχουμε χάσει και συνάδελφο και δυστυχώς έχουμε και άλλους που είναι διασωληνωμένοι» συνέχισε και κατέληξε κάνοντας έκκληση για «στήριξη με ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom