Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ζωγράφου: Νέα χρηματοδότηση για αναβάθμιση χώρων αναψυχής και πάρκων - Με τις κλειστές παιδικές χαρές τι γίνεται Δήμαρχε; (φωτο)


Διαβάζοντας προχθές τις ανακοινώσεις στη σελίδα του Δήμου Ζωγράφου είδαμε και μία πανηγυρική ενημέρωση των δημοτών για νέα χρηματοδότηση για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Νέα χρηματοδότηση για την αναβάθμιση χώρων αναψυχής και πάρκων εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου

Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου. Πρόκειται για κονδύλι ύψους 1.588.105,20 ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αφορά στην «αναβάθμιση χώρων αναψυχής, άθλησης παιδιών και τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς στο Δήμο Ζωγράφου», προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και το περιβάλλον για τα παιδιά και να λειτουργεί ως πόλος έλξης για αναψυχή, κοινωνικοποίηση, επικοινωνία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

«Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε δυνατή χρηματοδότηση για στοχευμένες παρεμβάσεις και αναπλάσεις στον αστικό ιστό που θα είναι προς όφελος της ποιότητας της ζωής και της υγείας του δημότη αλλά και του περιβάλλοντος», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, Δημήτρης Δήμας.
https://www.zografou.gov.gr/

Και μέχρι εδώ όλα καλά κι άγια! Ποιος τρελός δεν θέλει την πόλη του καθαρή,με χώρους αναψυχής,πρασίνου και αθλοπαιδιών; Ομως....

Με τις κλειστές παιδικές χαρές τι γίνεται Δήμαρχε;

Ομως σε μία πόλη σαν του Ζωγράφου με 100.000 περίπου κατοίκους και έκταση 9.000 στρεμμάτων ζουν και χιλιάδες μικρά παιδιά,τα οποία θέλουν μία παιδική χαρά για να παίξουν με ασφάλεια  και να χαρούν το παιχνίδι τους.

Σ' αυτόν λοιπόν το Δήμο τρεις μεγάλες παιδικές χαρές (εκ των οποίων οι δύο ολοκαίνουργιες πριν τις καταστρέψουν κάποιοι ανεγκέφαλοι) παραμένουν για χρόνια κλειστές!!!!

Η πρώτη και μεγαλύτερη παιδική χαρά του Δήμου Ζωγράφου στο δάσος στην Ούλοφ Πάλμε,απέναντι από την Φοιτητική Εστία, έκλεισε τον Ιούλιο του 2014,μετά το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ στο Ελληνικό,που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια παιδική ζωή και την εντολή του τότε υπουργού Μιχελάκη για κλείσιμο,ανακατασκευή και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών της χώρας.

Από τότε δεν ξανάνοιξε επειδή λέει υπάρχει εμπλοκή για την ιδιοκτησία του χώρου με το Δασαρχείο,αν και μία ξεχασμένη πινακίδα γράφει ακόμα "Παιδική χαρά Δήμου Ζωγράφου"....

Δεύτερη η ολοκαίνουργια παιδική χαρά στην οδό Γαλήνης,εκεί που γίνεται η λαϊκή κάθε Πέμπτη,είναι κλειστή από πέρσι το καλοκαίρι όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι  μπήκαν στο χώρο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά...

Από τότε η παιδική χαρά παραμένει κλειδωμένη,αν και κάποια στιγμή ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης,οι οποίες για άγνωστους λόγους σταμάτησαν....

Τρίτη η επίσης ολοκαίνουργια παιδική χαρά στην πλατεία Μερκάτη,στη συμβολή των οδών Ούλοφ Πάλμε και Στρατηγού Παπάγου,η οποία σχετικά πρόσφατα κλειδώθηκε κι αυτή αφού αρκετά όργανα είχαν χαλάσει και κάποια ίσως αφαιρέθηκαν.

Εδώ το οξύμωρο και το επικίνδυνο συνάμα είναι ότι ενώ είναι κλειστή γεμίζει κόσμο,λόγω του χαμηλού ύψους της ξύλινης περίφραξης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποιο ατύχημα!

Ολα αυτά κύριε Δήμαρχε σίγουρα τα γνωρίζετε,αφού σε λίγο συμπληρώνετε  ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου Ζωγράφου,όπως γνωρίζουμε και εμείς ότι φτιάξετε τις δύο παιδικές χαρές στην Θεσσαλίας τη μία κι έξω από το γήπεδο την άλλη,όμως πρέπει επιτέλους να γίνουν και οι κλειστές (τουλάχιστον οι δύο που είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία σας).

Πρέπει λοιπόν να δώσετε προτεραιότητα στην επισκευή και λειτουργία των κλειστών παιδικών χαρών άμεσα, διότι καθημερινά πλήθος συμπολιτών μας μικρών και μεγάλων ταλαιπωρούνται με το να πηγαίνουν από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη για να παίξουν τα παιδάκια.

Επίσης θα πρέπει να βρείτε και κάποιον τρόπο συνεχούς επιτήρησης των χώρων αυτών γιατί είναι κρίμα καινούργιες παιδικές χαρές να καταστρέφονται από κάποιους που δεν έχουν πως αλλιώς να σκοτώσουν την ώρα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom