Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τη Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών με 987.400€

Μόλις 6 μέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!!!

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ορίστηκε η επιχορήγηση του Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών” από τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους
2020 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν 4170/2013.

Η συνολική επιχορήγηση θα ανέλθει στο ποσό των 987.400,00 € και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
από https://thriskeftika.blogspot.com/

Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών
Στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας διαβάζουμε τι εστί Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στην οποία η κυρία Κεραμέως έσπευσε, μόλις 6 ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, να καταβάλει την ετήσια προφανώς επιχορήγηση από τα λεφτά των Ελλήνων Χριστιανών και όχι από την τσέπη της βέβαια....


Με τις διατάξεις του ν. 3512/2006 (Α΄ 264) «Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών και άλλες διατάξεις», θεσπίστηκε, για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη, το αναγκαίο κανονιστικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας ενός Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αττική, ώστε να καταστεί δυνατή η εκτέλεση των λατρευτικών πράξεων των Μουσουλμάνων που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας (ημεδαπών και αλλοδαπών), κατά τον κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θρησκεία τρόπο.

Η «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», η οποία συστάθηκε με το ανωτέρω κανονιστικό πλαίσιο, αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και δεν υπάγεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σκοπός του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» είναι η διοίκηση, διαχείριση και συντήρηση του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών που έχει ανεγερθεί στα όρια του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αττική.

Διαβάστε σχετικά:
Τζαμί η Αγία Σοφία! Ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα στις 10 Ιουλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom