Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου: «Μάχη» για τους κανόνες ασφαλείας

Έκκληση στην Αστυνομία για ελέγχους

Πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου: «Μόνο η αστυνομία μπορεί να συνετίσει τους απείθαρχους επιβάτες, οι οποίοι αδιαφορούν στις συστάσεις των οδηγών. Πρέπει να γίνονται συχνοί και αυστηροί έλεγχοι…»

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί πλέον η μετακίνηση στο Αγρίνιο με αστικό ΚΤΕΛ. Πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν στις συστάσεις για τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού, όπως επίσης πολλοί είναι και εκείνοι που ανησυχούν για την υγεία τους, κατά την διάρκεια των δρομολογίων λόγω των απείθαρχων συνεπιβατών τους.

Οι καταγγελίες στη «Σ» πέφτουν βροχή και το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου έχει βρεθεί στη μέση, χωρίς να έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Θεόδωρος Τσαντόπουλος. «Δεν είμαστε αστυνομικοί για να επιβάλλουμε στον κάθε επιβάτη τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία πρώτα απ όλα αφορούν την υγεία του. Υπάρχουν πολλοί που αδιαφορούν στις συστάσεις των οδηγών, όπως επίσης πολλοί είναι και αυτοί που ανεβαίνουν στο λεωφορείο, έτσι όπως προβλέπεται και μόλις ξεκινήσει το δρομολόγιο βγάζουν τη μάσκα και τα γάντια» ανέφερε ο Θ. Τσαντόπουλος μιλώντας στη «Σ» για το θέμα.

Για να βελτιωθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Τσαντόπουλο, πρέπει η αστυνομία να κάνει συχνούς ελέγχους στα αστικά λεωφορεία σε ανυποψίαστο χρόνο και δρομολόγιο, ώστε όσοι δεν υπακούουν να τους επιβληθεί πρόστιμο, για να μπορέσει η κατάσταση να βελτιωθεί.

«Μόνο η αστυνομία θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση με ελέγχους και επιβολή προστίμων. Έτσι θα μπορέσουν να αισθάνονται ασφάλεια και όσοι είναι αναγκασμένοι να κινούνται με το αστικό λεωφορείο και βλέπουν τους συνεπιβάτες τους να μην τηρούν ούτε τα βασικά μέτρα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου.

Παράλληλα ο κ. Τσαντόπουλος μιλάει και για τον αριθμό των επιβατών που επιτρέπεται να είναι μέσα στο κάθε λεωφορείο βάση νόμου, διευκρινίζοντας εξ’ αρχής πως: «όσο και να έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα και πολλοί συμπολίτες μας να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται με αστικό λεωφορείο, οι αριθμοί που προκύπτουν από τα δρομολόγιά μας μιλούν ξεκάθαρα και βλέπουμε πως η επιβατική κίνηση δεν έχει επιστρέψει σε καμία περίπτωσή σε προ κορονοϊού εποχή, αλλά ούτε κατά προσέγγιση».

Πλέον το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου είναι υποχρεωμένο να επιβιβάζει μέχρι 48 άτομα στο κάθε λεωφορείο το οποίο έχει άδεια για να επιβιβάζει συνολικά 98 άτομα (καθήμενους και όρθιους). «Ακόμη και στα «πολυσύχναστα» δρομολόγια είναι αδύνατον κάποιος να βρει στο λεωφορείο 48 άτομα, ίσως ούτε καν 38.

Η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη και όσοι γνωρίζουν από μετακινήσεις με αστικό λεωφορείο μπορούν να το διαπιστώσουν» τόνισε ο κ. Τσαντόπουλος προσθέτοντας: «οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, αν κάποιος επιβάτης διαπιστώσει πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο μπορεί να το καταγγείλει και να ενημερώσει και το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου στο τηλέφωνο 2641 0 28109».

Κων/νος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom