Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 143 οι νεκροί, 8 τα νέα κρούσματα, 2620 συνολικά (βίντεο)


Δυο μέρες πριν την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας μας ενημέρωσε για την  εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας.



Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 8,ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 143 και το σύνολο των κρουσμάτων 2620., ενώ το 55,4% εξ αυτών είναι άνδρες.

Οι 593 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.301 είναι επαφές άλλου κρούσματος.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ από τους 37 οι 8 είναι γυναίκες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 77 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τόνισε ότι στα θετικά νέα είναι η έγκριση του Remdesivir στις ΗΠΑ.Ανέφερε επίσης ότι φάρμακο δίνεται ενδοφλέβια για 10 ήμερες μόνο νοσοκομειακά.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές. «Θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος αναζωπύρωσης αν τηρήσουμε τα μέτρα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Να μην πιστέψουν κάποιοι ότι από Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορονοϊό!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, την ερχόμενη Δευτέρα, πλησιάζει προς το τέλος της και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έδωσε το δικό του στίγμα.


Ο κορονοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα ταξί, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στα ΜΜΜ.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. “Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom