Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Αγρίνιο: Δικογραφία σε βάρος αγνώστων για τον βανδαλισμό τάφων στην Καμαρούλα


Αστυνομικοί του Τμήματος Αγρινίου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, μετά από καταγγελία για το σπάσιμο δύο τάφων στο κοιμητήριο της Καμαρούλας.

Αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθαν το πρωί της Δευτέρας 17/2 κάτοικοι της Καμαρούλας του Αγρινίου, που θέλησαν να επισκεφθούν το κοιμητήριο του χωριού.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κατήγγειλε ότι κατόπιν ενημέρωσης που είχε από κάτοικο της περιοχής μετέβη στο κοιμητήριο το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν σπάσει δύο τάφους.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το έκαναν για να κλέψουν κάτι ή απλά για να βανδαλίσουν,επίσης δεν έχει διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι δράστες έσπασαν τους τάφους.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι αφού πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει ένα ακόμη περιστατικό: Άγνωστοι είχαν πετάξει στεφάνια στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα όλοι να υποπτεύονται πως πρόκειται για τα ίδια άτομα που έκαναν και τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς στους τάφους.

Κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει όμως ακόμη για ποιους πρόκειται και κυρίως, γιατί το κάνουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μέρμηγκα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για κατοίκους του χωριού. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και το απόγευμα ο Πρόεδρος της κοινότητας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τις σοβαρές φθορές στο νεκροταφείο.

“Οι τάφοι δεν ανήκαν σε κάποιους πλούσιους ή ανθρώπους που είχαν συγκεκριμένες διαφορές με κάποιον. Ήταν απλών ανθρώπων”, λέει ο πρόεδρος που δεν κρύβει την οργή του για το συμβάν..

Σημειώνεται ότι οι δράστες απενεργοποίησαν και τους προβολείς που υπάρχουν στο σημείο και φωτίζουν τον χώρο του νεκροταφείου.

Το νεκροταφείο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή προς την Αγία Μαρίνα και το περιστατικό θα μπορούσε να έχει γίνει ακόμη και μέρα, χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί.
https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom