Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η δίκη στο Εφετείο


Σε αναβολή της δίκης για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη οδηγήθηκε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά από κώλυμα που δήλωσαν ότι έχουν τόσο συνήγοροι της πολιτικής αγωγής όσο και της
υπεράσπισης. Ως εκ τούτου η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή της δίκης για τις 25 Νοεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε και ο καταδικασθείς σε δυο φορές ισόβια Εμμανουήλ Σοροπίδης εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Μάλιστα με επιστολή του στο δικαστήριο δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί. Από την πλευρά της η συνήγορος του 60χρονού κατηγορούμενου, η οποία πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το δημόσιο, ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του εντολέα της, που όπως είπε, είναι άρρωστος.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ούτε η μητέρα της αδικοχαμένης εφοριακού. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο ακροατήριο, η κόρη της και αδελφή του θύματος η μητέρα της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Με το ζόρι τρώει και κοιμάται. Δεν είναι σε θέση να έρθει στο δικαστήριο και για το λόγο αυτό ζητεί αναβολή» είπε η νεαρή κοπέλα απευθυνόμενη στους δικαστές.

Για την στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στις 18 Οκτωβρίου 2017 ο 60χρονος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια και επιπλέον εννέα μήνες. 

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί 14 μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, αλλά αργότερα, με υπόμνημα του, τόνισε, όπως αναφέρει το ant1news.gr, ότι οι αληθινοί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ότι ο ίδιος δεν σκότωσε αλλά την τραυμάτισε στην προσπάθεια του να της κλέψει την τσάντα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, δυο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να τους παραδώσει την τσάντα της εφοριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom