Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Λαοθάλασσα στον Εσπερινό του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου (φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε χθες Δευτέρα 13 Απριλίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου Ζωγράφου.


Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Πανόπουλο, τους συνεφημέριους του Πρωτοπρ. Γεώργιο Ρήγα, Πρωτοπρ. Βασίλειο Γεωργόπουλο και πληθώρα κληρικών.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Xατζηαντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Αναστάντα Χριστό, στη ζωή του Αγίου Θεράποντα καθώς και τη σχέση του με τον Αναστάντα Χριστό.

Πιστοί όλων των ηλικιών από κάθε γωνία της Αττικής υπερεπλήρωσαν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό, ενώ ουρές πιστών σχηματίστηκαν στον αύλειο χώρο για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του Αγίου ιερομάρτυρος Θεράποντος.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο προϊστάμενος της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο για την παρουσία του και τη χοροστασία τόσο στο σημερινό εσπερινό όσο και στην αυριανή Θεία λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δήμητρα Παναγοπούλου
https://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom