Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

«Καταδρομικές» επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα - Eνωση Αστυνομικών: Ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων

Γεροβασίλη: Μύθος ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής

«Καταδρομική» επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως έκανε ομάδα περίπου 15 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Οι δράστες πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε περιπολικό του τμήματος Ασφαλείας. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

Επίσης, επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, έκαναν γύρω στις 2:40 τα ξημερώματα περίπου πενήντα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία, ρίχνοντας στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα και η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων οπισθοχώρησε στους χώρους του πανεπιστημίου.

Για το περιστατικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει μικρές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώνονταν από τη ρίψη μολότοφ. Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς φθορές και ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Eνωση Αστυνομικών: Ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων

Να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία, καλεί τους υπευθύνους η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή την επίθεση με μολότοφ, στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αφήνει αιχμές προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση της Α.ΑΣ.Υ.Α, κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων», για απόκρυψη των προβλημάτων από τους έχοντες την ευθύνη και κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα, για διαλυμένα ΜΑΤ και ανάλωση της Ασφάλειας σε πάρεργα, επαναφέρει το θέμα της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», (που καταργήθηκε από την κυβέρνηση λόγω της «αμαρτωλής» δράσης της) και καταλήγει: «Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Γεροβασίλη: Μύθος ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τόνισε ότι «Η αστυνομία κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».

Η κ.Γεροβασίλη επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα «νόμος και τάξη» για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας». Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές «παχέων αγελάδων», ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

Η κ. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 9%. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom