Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη της κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη που από υφυπουργός Υγείας του Σαμαρά βρέθηκε στο.... ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

«...οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα...»!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα της Φωτεινής Σκοπούλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαράτο 2012-2013.

Μάλιστα η Φωτεινή Σκοπούλη, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας  με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή του τον Μάριο Σαλμά, που και οι δύο έχουν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Αλλά δεν είναι μόνο η θητεία της στο- αμαρτωλό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- υπουργείο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Είναι και τα όσα έχει δηλώσει αργότερα για τον φάκελο της υπόθεσης ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η κα. Σκοπούλη είχε επανέλθει στην επικαιρότητα το 2017, όταν κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία, αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν αποδειχθεί νομικά, σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη», ενώ είχε καταγγείλει αόριστα υπουργούς που «βάζουν στην άκρη τους διοικητικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους». Ωστόσο, αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε δηλώσει «άγνοια» για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό, λέγοντας πως «ο υπουργός αποφάσιζε».

Οι διαξιφισμοί της πρώην υφυπουργού Υγείας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετοί όσο υπηρέτησε στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Οι ανακοινώσεις του κόμματος κατά της κ. Σκοπούλη ήταν πολλές και αιχμηρές. «Η ομολογία της υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Υγείας στο Δουβλίνο ότι η δραστική μείωση των δαπανών Υγείας στη χώρα μας είχε σοβαρές επιπτώσεις στην οργάνωση του υπάρχοντος συστήματος και σαν επακόλουθο στην παροχή φροντίδας υγείας στους πολίτες διαψεύδει με τον πιο κυνικό τρόπο τη μέχρι σήμερα επιχειρηματολογία των πολιτικών της προϊσταμένων στο υπουργείο Υγείας», έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013.

iefimerida.gr

Συνέντευξη-"απολογία" της κυρίας Σκοπούλη για την μετακίνησή της στον 105,5 Στο Κόκκινο



Η γιατρός Φωτεινή Σκοπούλη υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Υγείας το 2012-2013 με την κυβέρνηση Σαμαρά μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο για την υποψηφιότητα της και μίλησε για την επιλογή της αυτή επισημαίνοντας ότι «οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα», «δεν θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν πράγματα για το κοινό καλό, εκτός από τα συμφέροντα τους, των επιχειρήσεων και των ιδίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Σκοπούλη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Βαγγέλη Καραγεώργο επισήμανε «θεωρώ πλέον ότι κάθε πολίτης που κάνει καλά τη δουλειά του και είναι ένα παραγωγικό στοιχείο στην κοινωνία πρέπει να συμμετέχει οπωσδήποτε στα κοινά», ενώ αναφέρθηκε και στο τραγικό δημοσιογραφικό κατεστημένο και για όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και για όσα η ίδια διαπίστωσε από τα όργανα που υπήρχαν εκεί τα οποία όχι μόνο δεν έκαναν τη δουλειά τους αλλά ήταν εκεί μόνο για να εξυπηρετούν ημέτερους.

Ενώ εξήγησε «Κατεβαίνω τώρα ειλικρινά για δύο πράγματα γιατί με έχει εξοργίσει διάφοροι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική και έχουν το δικαίωμα γιατί έτσι, είναι καθισμένοι στον καναπέ και κάνουν κριτική και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτσι, είναι αλλιώς. Και αυτό βγαίνει διότι δεν αντέχουν κάποιος άλλος να τους έχει πάρει την εξουσία. Ε, αυτό με εξοργίζει πάρα πολύ. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.».

Η κα Σκοπούλη μίλησε για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν στο περιθώριο και τώρα στην εξουσία, για το τι απαιτεί η κυβερνησιμότητα, για την ανάγκη το κόμμα να επανεκλεγεί και ότι ο κόσμος έχει αλλάξει ραγδαία τόσο που δεν αρκεί ο αγώνα της αντίστασης του πεζοδρομίου.

Η κα Σκοπούλη τόνισε ότι αν θες να αλλάξεις τα πράγματα για το καλύτερο του κόσμου, πρέπει να κυβερνήσεις δεν γίνεται διαφορετικά και για να κυβερνήσεις πρέπει να ξέρεις που βρίσκεται, να ξέρεις τι έχεις δίπλα σου, τι εργαλεία χρειάζεσαι και τι εργαλεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις αυτά τα οποία θες, ενώ τόνισε ότι οι στόχοι της Αριστεράς «υπέρ αδυνάτου» δεν έχουν αλλάζει.
http://www.avgi.gr/

Χθες μάλιστα όπως δήλωσε η ίδια σήμερα το πρωί στον Real fm γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τον πρωθυπουργό στην κομματική συνεστίαση στου Μαξίμου

3 σχόλια:

melito είπε...

Απ αυτη τη μεταγραφη μετακομιση χωρις να εχει κανεις ειδικες
γνωσεις πολιτικης ευκολα καταλαβαινει οτι αυτα τα δυο κομματα
σε τιποτα δεν διαφερουν

melito είπε...

Το μονο επικινδυνο σε ολη αυτη την ιστορια προσχωρησης ειναι
οτι ο Συριζα συνεχως αποστεωνει τα αλλα κομματα παιρνοντας τους
βουλευτες και φυσικα ενα σωρο ψηφοφορους

melito είπε...

Κουραστηκε η κυρια στην ανεργια και χωρις εισοδημα χρονια Σου λεει δεν παω στο Συριζα
ν αραξω αφου εκει πηγε και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνηδαμε

Read more: Go to TOP and Bottom