Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Δείτε LIVE από το Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία


Με τους ήχους του τραγουδιού "Μακεδονία ξακουστή" και χιλιάδες διαδηλωτές έχει πλημμυρίσει από νωρίς το πρωί η πλατεία Συντάγματος για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Όσο περνάει η ώρα το Σύνταγμα γεμίζει από πολίτες κάθε ηλικίας,από κάθε γωνιά της χώρας,ακόμα και από το εξωτερικό,που φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έχει αναρτηθεί από το πρωί ένα μεγάλο πανό από την Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών που γράφει «Δημοψήφισμα τώρα για τη Μακεδονία».

Διαδηλωτές έφτασαν στο Σύνταγμα από τις 9 το πρωί για να προλάβουν ανοιχτό το σταθμό του Μετρό εκεί που έχει κλείσει από τις 10 το πρωί. Ανάμεσά τους ο ο Γιώργος από την Ελβετία που δήλωσε στο protothema.gr ότι «δεν κάνουμε κάτι σπουδαίο κάνουμε το χρέος μας. Έχουμε πολιτειακή εκτροπή. Πρέπει να σώσουμε τον τόπο με λάβαρο τη Μακεδονία». Παρών και ο 88χρονος πρώην πτέραρχος Γιώργος Τσαλουχίδης ο οποίος έκανε λόγο για «ιερή ημέρα γιατί θα βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία μας».

Δείτε live το συλλαλητήριο




Ζωντανά θα καλύψει το συλλαλητήριο και ο ΣΚΑΪ ΕΔΩ

Η πλατεία Συντάγματος έχει πλημμυρίσει από μεγάλες σημαίες με τη λέξη Μακεδονία αλλά και με πανό με το μήνυμα ότι «η ονομασία είναι η ψυχή μας».
neolaio2
neolaio1
to-onoma-psixi
foto-simaia-makedo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom