Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΤΩΡΑ: Με 153 ψήφους κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και μπήκε "ταφόπλακα" στη Μακεδονία μας (βίντεο)


Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό κοινοβούλιο και με 153 ψήφους κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και μπήκε "ταφόπλακα" στη Μακεδονία μας.



Τη θετική ψήφο 153 βουλευτών έλαβε το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά της Συμφωνίας ψήφισαν 146 βουλευτές ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

«Ναι» ψήφισαν οι: Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς και Σταύρος Θεοδωράκης .

«Όχι» ψήφισε ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ «παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Η ψηφοφορία στη Βουλή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3μμ και αφού είχαν προηγηθεί μαραθώνιες και σε κλίμα έντασης συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Επεισόδιο από την Χ.Α. κατά την ονομαστική ψηφοφορία



Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χ.Α. Μπαρμπαρούσης φώναξε «όχι στην προδοσία», όταν κλήθηκε να ψηφίσει.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκρινε άκυρη την ψήφο, λέγοντας ότι μπορεί να απαντήσει μόνο με ναι, όχι, παρών.

Προκλήθηκε ένταση από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φώναζαν από τα έδρανα της Ολομέλεια και οι ύβρεις συνεχίστηκαν από άλλους που βγήκαν εκτός της αίθουσας.

Εν τέλει ο βουλευτής ψήφισε «όχι».

Επεισόδιο όμως δημιούργησε και ο βουλευτής της ΕΚ Γιάννης Σαρίδης που σήκωσε ένα πανό. Αμέσως και εκεί έδρασε πυροσβεστικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λέγοντας «τι κάνετε εκεί» ο κ. Σαρίδης ψήφισε «ΟΧΙ».

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια σημαδεύτηκε από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις όχι μόνο των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό αλλά και των βουλευτών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom