Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα στο ΣΚΑΪ - Σύσσωμο το "Δημοκρατικό τόξο" καταδικάζει τη βία! (φωτο & βίντεο)


Δύο οι δράστες, άφησαν τη βόμβα και έφυγαν με μηχανή, έχουν καταγραφεί από κάμερες. Είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες. Τοποθέτησαν τον μηχανισμό με τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΙ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 02:37 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Οι τρομοκράτες πέτυχαν την “τέλεια έκρηξη” δεν έμεινε το παραμικρό από τον μηχανισμό. Ο τρόπος του “χτυπήματος” δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση “ΟΛΑ”.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί για τη βόμβα στον ΣΚΑΙ δείχνουν ότι οι τρομοκράτες έκαναν ένα “μελετημένο χτύπημα” στο οποίο χρησιμοποίησαν μια μεγάλη βόμβα. Ο μηχανισμός και οι κινήσεις τους δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.
Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 02:37. Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα στη μία και 50 άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Zougla και στη μία και 52 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για τη βόμβα, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.
Άμεσα υπήρξε ενημέρωση στην Αστυνομία και δυνάμεις έσπευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται το ραδιόφωνο του σταθμού, αλλά και η εφημερίδα Καθημερινή.
Για λόγους ασφαλείας υπήρξε άμεση εκκένωση του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε ο γύρω χώρος από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν σύμφωνα μ τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών από 1 ως και 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.


Υπολογίζεται μάλιστα ότι δεν πρόκειται για απλό εκρηκτικό, αλλά για ενισχυμένη εκρηκτική ύλη, ίσως στρατιωτικού τύπου.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό που κατασκευάστηκε από άτομο με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς ο κατασκευαστής πέτυχε την “τέλεια έκρηξη”, από τον εκρηκτικό μηχανισμό δεν έμεινα το παραμικρό υπόλειμμα. Όπως μεταφέρουν έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής στο newsit.gr ο μηχανισμός λειτούργησε με αποτέλεσμα να προκαλέσει εξαιρετικά εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στο κτήριο του ΣΚΑΙ, αλλά και στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δύο άτομα πλησίασαν λίγο μετά τη μία και μισή στο σημείο. Κινούνταν με μηχανή. Ο ένας εξ αυτών τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά σε σημείο με “οπτική επαφή” με το κτήριο του ΣΚΑΙ.

Πιθανότατα για να πλησιάσουν απαρατήρητοι χρησιμοποίησαν την κοντινή υπόγεια διάβαση όπου δεν υπάρχουν κάμερες.
Για τη διαφυγή τους προς το παρόν είναι άγνωστη η διαδρομή που ακολούθησαν, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι έχουν καταγραφεί από κάμερες κυκλοφορίας καταστημάτων και επιχειρήσεων.
Από τις πρώτες ενδείξεις και με βάση το γεγονός ότι έχουν λυγίσει τα κάγκελα και λείπει ένα μέρος του τοιχίου φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε σακίδιο το οποίο άφησαν στα κάγκελα ή στη βάση από τα κάγκελα πάνω στον τοίχο.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία. Ισχυρός μηχανισμός και λειτουργικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε σάκο από δύο άτομα που χρησιμοποίησαν μηχανή, αλλά και μελέτη του χώρου δείχνουν οργάνωση με εμπειρία.
Οι αστυνομικοί προς το παρόν “βλέπουν” πίσω από το χτύπημα της Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα.
Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τη βομβιστική επίθεση
"Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ.

"Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος. Το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους" καταλήγει.

Σύσσωμο το "Δημοκρατικό τόξο" καταδικάζει τη βία!

Τσίπρας για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στη Δημοκρατία

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη για την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ - Στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Σύριζα.

Και καταλήγει: «Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση. Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Ζητώ από την πολιτεία και την αστυνομία να βρουν τους δράστες για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας τα οποία δυστυχώς κάνουν την επανεμφάνισή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. Είναι σημαντικό σήμερα να πέσουν οι τόνοι να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους».

«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη».

Παράλληλα, ζήτησε «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη Δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση το κλίμα της ακραίας πόλωσης της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ - Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

“Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται”, δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

“Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους”, πρόσθεσε ο κ. Μαλέλης.

Το Ποτάμι για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Να βρεθούν οι ένοχοι

Ανακοίνωση για την έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εξέδωσε το Ποτάμι, καταδικάζοντας την επίθεση και κάνοντας λόγο για την ανάγκη αποφυγής της ακραίας πόλωσης και της στοχοποίησης ανθρώπων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

Γεροβασίλη για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Tραυματίζει τη Δημοκρατία

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι", όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΚΚΕ για την έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom