Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αποκάλυψη του "μυστικού δείπνου" που έκλεισε τη συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα Ι Από το 2020 οι... "ιερές" προσλήψεις (βίντεο)


Στις 25 Οκτωβρίου και υπό άκρα μυστικότητα, κλείδωσε το προσύμφωνο μεταξύ εκκλησίας - πολιτείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεταφορά του μισθολογίου από το δημόσιο σε ειδικό ταμείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εκείνη τη μέρα σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου νομικός, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία εκκρεμή σημεία του προσυμφώνου που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από πλευράς εκκλησίας στη μυστική αυτή σύναξη συμμετείχαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών.

Φαίνεται ότι σε αυτή τη συνάντηση έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που θα πρέπει να κυρωθεί από υπουργικό συμβούλιο και ιεραρχία, για να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή.

Από το 2020 οι... "ιερές" προσλήψεις
Σταδιακά, από το 2020 και μετά και μέσω ΑΣΕΠ, θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο Δημόσιο, που θα μείνουν κενές όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία, σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου» εξήγησε (Real FM) η αρμόδια υπουργός, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), την Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) και το κοινωνικό κράτος.

Απαντώντας σε κριτική που ασκείται για το κατά πόσον είναι αναγκαίες αυτές οι προσλήψεις, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000.

Σημείωσε ακόμα ότι ενώ με τον κανόνα 1:1 ο αριθμός των προσλήψεων το 2019 αναμένεται γύρω στις 8.000, με την επαναφορά του κανόνα 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400.

«Αυτές οι θέσεις», εξήγησε η υπουργός, «ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας» και διερωτήθηκε «από τη στιγμή που το Δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η Υγεία ή η Παιδεία;».

«Άρα ή έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του Δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο», συμπέρανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom