Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Οργισμένος Κούγιας κατά Τσίπρα για τον Ριχάρδο: "Ακραία παρέμβαση, ελπίζω η Δικαιοσύνη στα σταθεί στο ύψος της"! (ηχητικό)


Ο γνωστός ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος πρόκειται να απολογηθεί την προσεχή Κυριακή (02.12.2018) σχετικά με την εμπλοκή του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.
Η απολογία του "πάει" πίσω χρονικά, καθώς σήμερα (29.11.2018) την υπεράσπισή του ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας, όπως εξήγησε μιλώντας στο newsit.gr δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί για τα όσα αναφέρονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ο Ριχάρδος Μ. είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες και μάλιστα η αστυνομία του αποδίδει ηγετικό ρόλο.
Ο γνωστός ποινικολόγος εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, το μεσημέρι της Τετάρτης (28.11.2018). Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας, μίλησε για «εγκληματίες με λευκά κολάρα» και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».
Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ακραία παρέμβαση και πως ενώ η υπόθεση είναι ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης «εκφέρει άποψη για Έλληνα πολίτη, με λευκό ποινικό μητρώο, με 100 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που ελέγχεται από τους αρμόδιους φορείς, και τον καταδικάζει».
Χαρακτήρισε «αμήχανη» τη σκέψη «πως μπορεί η Δικαιοσύνη να διαχειριστεί μια υπόθεση» τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας εκφέρει άποψη και τόνισε πως ελπίζει ότι «η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα επηρεαστεί από αυτή την ακραία παρέμβαση».

Ακούστε τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο newsit.gr


Ο Αλέξης Κούγιας απέστειλε και δήλωση, με την οποία επίσης αναφέρεται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον πελάτη του. Σε αυτή τονίζει ότι ο Ριχάρδος είναι «ιδιοκτήτης της τεράστιας αλυσίδας νομίμων ενεχυροδανειστηρίων» και πως τα μαγαζιά του «λειτουργούν κατόπιν της εγκρίσεως από το ελληνικό δημόσιο με 100 διαφορετικές άδειες λειτουργίας» και ποτέ δεν του έχει καταλογιστεί οποιαδήποτε παράβαση.
Εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «χωρίς να γνωρίζει ούτε μια λέξη ή φράση της ογκωδέστατης δικογραφίας έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση, η οποία μου δημιούργησε, επειδή γνωρίζω την ακεραιότητα της προσωπικότητας του Πρωθυπουργού προσωπικά, αμηχανία».
Χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός «ατυχέστατη δήλωση» και εξέφρασε την ελπίδα η ανακριτής και οι εισαγγελείς «μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση».

Όλη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, προ ολίγων ωρών μού ανέθεσε την υπεράσπισή του ο επί σειρά ετών γνωστός από τον δημόσιο τρόπο, με τον οποίο ασκεί την επιχειρηματικότητά του, ιδιοκτήτης της τεράστιας αλυσίδας νομίμων ενεχυροδανειστηρίων, κ. Ριχάρδος Μ..
Τα 100 και πλέον ιδιόκτητα ενεχυροδανειστήρια του κου Ριχάρδου λειτουργούν κατόπιν της εγκρίσεως από το ελληνικό δημόσιο με 100 διαφορετικές άδειες λειτουργίας επί σειρά ετών και ουδέποτε ουδεμία, είτε κεντρική είτε περιφερειακή θεσμική υπηρεσία, κατόπιν καθημερινών ελέγχων, τού καταλόγισε την οποιαδήποτε παράβαση.
Ο εντολέας μου σε ηλικία 52  ετών δεν έχει πατήσει το πόδι του ούτε σε αστυνομικό τμήμα και έχει λευκό ποινικό μητρώο και λευκό δελτίο εγκληματικότητας.
Παρ όλη αυτή την εξαιρετική υποδομή για να αναλάβω την υπεράσπισή του, πριν από λίγο όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ευρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών, μού έκαναν γνωστή την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση, η οποία μου δημιούργησε, επειδή γνωρίζω την ακεραιότητα της προσωπικότητας του Πρωθυπουργού προσωπικά, αμηχανία.
Τη δήλωση αυτή, μετά από 45 χρόνια δικηγορίας, τη θεωρώ ατυχέστατη και μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου, έστω και στον πρώτο βαθμό, που να τον καταδικάζει για το οποιοδήποτε αδίκημα, και ελπίζω ότι η κυρία Ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι Εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση.
Ήδη προ ολίγων ημερών είχαμε μια άτυχη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών για την υπόθεση Χέντερσον και ελπίζω να μην καταρρεύσει στην χώρα μας και το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη, χάριν πρόσκαιρων πολιτικών κερδών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Το αλητοειδες του ποδοσφαιρικου χωρου ο Κουγιας υπερασπιζεται ενα μαυραγοριτη που
ειναι γεννημα και θρεμα της πολιτικης της ρεμουλας του Τσιπρα και οι δυο ειναι
για πεταμα στη θαλασσα στο τσουβα΄λι με τις γατες

Read more: Go to TOP and Bottom