Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Επικίνδυνοι» οι τρεις συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βριλήσσια και Βίλια - Γνωστοί οι δράστες στις αρχές για παρόμοια αδικήματα


Τρεις ένοπλοι κακοποιοί συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, σε δύο περιστατικά ληστειών,
στα Βριλήσσια και στα Βίλια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία οι δράστες χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνοι».

Στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2018, δύο Ελληνες δράστες με κλεμμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, στην περιοχή των Βριλησσίων, όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, από τους οποίους ο ένας διέφυγε αρχικά προς την πλαϊνή πλευρά του καταστήματος, ενώ ο δεύτερος πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών. Κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ο δράστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στην κατοχή του βρέθηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ενώ δεύτερη ίδιου τύπου, βρέθηκε στο όχημα των δραστών.

Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε κρυμμένος σε εξωτερικές σκάλες διπλανής μονοκατοικίας, όπου και συνελήφθη, μετά από σθεναρή αντίσταση, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της 27ης Νοέμβριου 2018, στα Βίλια Αττικής, δύο άτομα, έχοντας επίσης καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων προσέτρεξε άμεσα στο κατάστημα και τους κάλεσε να παραδοθούν, πλην όμως οι δράστες δεν ανταποκρίθηκαν και πυροβόλησαν εναντίον του με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο Ειδικός Φρουρός ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω σύγκρουσης και οι δύο δράστες (άνδρας και γυναίκα) διέφυγαν πεζοί, ενώ ο τρίτος (αλλοδαπός) συνελήφθη. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε περίστροφο με έξι πυροδοτημένους κάλυκες στο βυκίο του.

Και στις δυο περιπτώσεις, σε βάρος των δραστών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Συγχαρητήρια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος συνεχάρη αυτοπροσώπως τους αστυνομικούς για την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση στις έδρες των υπηρεσιών τους. «Θέλω να συγχαρώ και δημόσια τους αστυνομικούς, οι οποίοι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, κατάφεραν να συλλάβουν ένοπλους επικίνδυνους κακοποιούς, επιδεικνύοντας υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και επαγγελματισμό. Το προσωπικό μας, το έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι το δυνατό μας όπλο στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την περαιτέρω ενίσχυση του περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, προς όφελος των πολιτών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αργηχός της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom