Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το κύκλωμα των λαθρεμπόρων χρυσού και ο Ριχάρδος: Με τουριστικά λεωφορεία "έδιωχναν" το χρυσό - Εμπλέκεται και αστυνομικός


Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού - Ηγετικό ρόλο είχε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος - Μέχρι και τον μισό τόνο είχε
φτάσει ο χρυσός που έβγαζε το κύκλωμα στην Τουρκία - Ένα εκατομμύριο ευρώ και 50 κιλά χρυσού έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής

Ποσά που ζαλίζουν: λεία εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες κιλά χρυσού! Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από αστυνομικές πηγές για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο εμπλέκεται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, προκαλούν σάλο.
Μέχρι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη Βουλή για τις συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο της γιγάντιας επιχείρησης (που δεν έχει ολοκληρωθεί), κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί πάνω από 60 άτομα. Ανάμεσά τους και ο γνωστός (από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του) ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με καταστήματα αγοράς χρυσού στην Αθήνα και την επαρχία.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα. «Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την αστυνομία, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως. Το κύκλωμα των λαθρεμπόρων είχε στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή για να βγάζει το χρυσό από την Ελλάδα και να τον στέλνει στην Τουρκία. 
Κάθε μέρα, το κύκλωμα έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού! Κάποιες μέρες, δε, το “φορτίο” είχε φτάσει ακόμη και τον μισό τόνο! Και πως το έκαναν; Έβαζαν το χρυσό μέσα σε “ασυνόδευτα” πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.
Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη γιγάντια επιχείρηση έχουν κατασχέσει 50 κιλά χρυσού και ποσό που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ! Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

Η… στρογγυλή τράπεζα των λαθρεμπόρων χρυσού

Τα μέλη δυο διαφορετικών κυκλωμάτων που είχαν όπως φαίνεται άμεση συνεργασία μεταξύ τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε μια τεράστια επιχείρηση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Συνολικά έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί 68 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς ο Ριχάρδος, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται κι ένας αστυνομικός.
Ο Ριχάρδος, σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές της αστυνομίας εμπλέκεται σε κύκλωμα κλεπταποδοχής. Τα μέλη του κυκλώματος αυτού φαίνεται ότι συνεργάζονταν με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια ή κοσμηματοπωλεία και στη συνέχεια πωλούσαν στο κύκλωμα των κλεπταποδόχων τα κλοπιμαία.
Το κύκλωμα στη συνέχεια οδηγούσε τα κλοπιμαία σε παράνομο χυτήριο που είχε εγκαταστήσει στα δυτικά προάστια, τα κοσμήματα λιώνονταν και μετατρέπονταν σε πλάκες χρυσού. Ο χρυσός στη συνέχεια με τη μεσολάβηση ενός Τουρκοαρμένιου και ενός Σύρου έφευγε για τη μαύρη αγορά της Τουρκίας.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δυο κυκλωμάτων συνεχίζοντας την έρευνα που είχε οδηγήσει το 2016 στη σύλληψη της σπείρας των Ρομά που είχαν διαπράξει εκατοντάδες ληστείες. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι δράστες τότε διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε κύκλωμα κλεπταποδόχων και έτσι συνέχισαν την έρευνα. Έγινε άρση απορρήτου επικοινωνιών και σιγά, σιγά οι αστυνομικοί έφτασαν σε όλα τα μέλη των κυκλωμάτων.
Η αστυνομία έχει κάνει “φύλλο και φτερό” τόσο τα γραφεία του ενεχυροδανειστή, όσο και την πολυτελή κατοικία του στα νότια προάστια.
Κατά την αστυνομία ο ενεχυροδανειστής φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, και άλλοι ενεχυροδανειστές. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας χρυσού, ασημιού, κοσμημάτων, αλλά και όπλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η παρανομη διακινηση χρυσου απο την Ελλαδα δικαιολογει τη φτηνια της αγορας
χρυσου στην τουρκικη αγορα Τωρα εξηγουνται πολλα ``ανεξιγητα``

Unknown είπε...

Οπου κοπρια η σκ##τα και το φτυαρι Ο αστυνομικος δηλαδη δε λειπει

Read more: Go to TOP and Bottom