Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Σκάνδαλο Koriopolis: Την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας


Πρόταση ενοχής για 25 από τους 26 κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και άλλους στην υπόθεση στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων το 2011, που αποκαλείται «Koriopolis», υπέβαλε η εισαγγελέας έδρας του πενταμελούς εφετείου Ευδοκία Πούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη, θεωρούμενου ως εκ των βασικών κατηγορουμένων, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ'εξακολούθηση καθώς και για πλημμεληματικές κατηγορίες που αφορούν εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερίνης - Αετός Σκύδρας και για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη, Ηλιούπολη - Εθνικός Περαία.

Για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο κ. Μπέος, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Η κ. Πούλου ζήτησε επίσης την ενοχή του Γιάννη Κομπότη ,που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη - Λεβαδειακός.

Αντίστοιχα, πρότεινε την ενοχή των Γιώργου Μπάκου και Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία στα παιχνίδια Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα, σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.

Η εισαγγελέας τάχθηκε επί της ενοχής ακόμη, των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη, Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου, Βασίλη Αδαμάκη.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, μοναδικός κατηγορούμενος που πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία και δωροληψία.

Υπενθυμίζεται πως ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, που αφορούσαν δράση εγκληματικής οργάνωσης - πλην όμως, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων εξέδωσε για όλους απαλλακτική απόφαση ως προς αυτές τις κατηγορίες.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom