Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τους φέσωναν, πουλώντας “ανύπαρκτα” διαμερίσματα! - Ο… απόφοιτος της “Ακαδημίας απατεώνων” και το μεγάλο κόλπο εκατομμυρίων


Ο 63χρονος από την Μάνη είχε... θητεύσει δίπλα στον κορυφαίο Έλληνα "πρύτανη της απατεωνιάς" - Έβαζε ψεύτικες αγγελίες για διαμερίσματα και
οικόπεδα και λάμβανε τεράστια ποσά ως προκαταβολή από υποψήφιους αγοραστές - Συνελήφθη μαζί με τους πέντε συνεργούς του 

Το “διδακτορικό” του δίπλα στον “πρύτανη των απατεώνων” έκανε ο απατεώνας, που κατάφερε να βάλει στο χέρι η Ασφάλεια Αθηνών, καθώς ο ίδιος μαζί με τους συνεργούς του φέσωναν ανυποψίαστους πολίτες, πωλώντας τους ανύπαρκτα οικόπεδα και διαμερίσματα.
Ο 63χρονος από την Μάνη έχει θητεύσει στην “Ακαδημία των απατεώνων”, δίπλα στον κορυφαίο Έλληνα “πρύτανη της απατεωνιάς”, τον οποίο γνώρισε στην Καλαμάτα, απ’ όπου και κατάγεται ο αρχιαπατεώνας που είχε στήσει το κόλπο με τα ομόλογα της Εθνική Τράπεζας, την δεκαετία του 1990.
Κατά συνέπεια, ο 63χρονος είχε την τεχνογνωσία να στήσει το κόλπο με τα οικόπεδα, τα διαμερίσματα και τις πλαστές επιταγές. Ωστόσο, αυτή την φορά δεν υπολόγισε τον “ξενοδόχο”, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τους έμπειρους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Εκείνοι, όχι μόνο κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις απάτες, αλλά και να συλλάβουν τόσο τον καθηγητή της απάτης, όσο και τους συνεργούς του, συνολικά πέντε άτομα, ανάμεσα τους και μια μεσίτρια του κέντρου των Αθηνών.

Οι ψεύτικες αγγελίες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 63χρονος μαζί με την μεσίτρια που θεωρείται η άμεση συνεργός του, έβαζαν αγγελίες στο διαδίκτυο για δήθεν διαμερίσματα, κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του κέντρου των Αθηνών, τα οποία πωλούσαν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Βέβαια, τα διαμερίσματα ήταν υπαρκτά, με την διαφορά πως οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πωλούσαν και βέβαια η αγγελία έμπαινε εν αγνοία τους.
Ωστόσο, ορισμένα από τα διαμερίσματα, αλλά και τα οικόπεδα, φέρονται να ανήκαν σε φίλους και γνωστούς του απατεώνα και πλέον εξετάζεται εάν η δημοσίευση της αγγελίας γινόταν εν γνώσει ή εν άγνοια τους.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών πρόλαβαν τους απατεώνες στο… παρά πέντε πριν από το μεγάλο κόλπο, καθώς ήταν έτοιμοι να τσεπώσουν το ποσό των 6.000.000 ευρώ, πουλώντας συστοιχία οικοπέδων στα Νότια Προάστια.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, από τις δήθεν πωλήσεις διαμερισμάτων, η σπείρα αποκόμισε το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ από τις πλαστές και ακάλυπτες επιταγές κέρδισαν ποσό ύψους 400.000 ευρώ.

Φωτογραφία: astynomia.gr

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “..πλήθος πλαστών εγγράφων – πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των 50.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, τοπογραφικά διαγράμματα, φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς και ένα αυτοκίνητο”.

Φωτογραφία: astynomia.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom