Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Γιάννος Παπαντωνίου - C4I: Αυτός είναι ο μάρτυρας κλειδί που τον… καίει “κατ’ εκτίμηση”!


Ένας μάρτυρας «κλειδί» που κλήθηκε και κατέθεσε στην δικαιοσύνη φέρεται ότι είναι αυτός που «έδεσε» την υπόθεση για τους εισαγγελείς προκειμένου να σχηματίσουν την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή
- Μια δικογραφία εξαιτίας της οποίας ο Γιάννος Παπαντωνίου "καίγεται" - Ο μάρτυρας είναι ο Ευάγγελος Βασιλάκος, πρώην γενικός διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ - Εντύπωση προκαλεί ότι στην κατάθεσή του υποστηρίζει πως "εκτιμά" ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου πήρε μίζες εκατομμυρίων

Η διερεύνηση στην οποία υπόκειται ο Γιάννος Παπαντωνίου αφορά στο αδίκημα «της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Δημοσίου» σε ό, τι αφορά την σύμβασης προμήθειας του C4I « από την οποία το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δρχ ή 150.00 ευρώ».

Η δικογραφία έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βουλή αλλά ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 26.11.2018 και τυπικά στην Ολομέλεια.

Ανοίγοντας έτσι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα για να κινήσουν, εάν θέλουν, τις διαδικασίες για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Γιάννος Παπαντωνίου: Ποιος είναι ο μάρτυρας - κλειδί
H κατάθεση στον ειδικό εφέτη ανακριτή που “έδεσε” την άσκηση δίωξης κατά του Γιάννου Παπαντωνίου είναι του πρώην γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Ευάγγελου Βασιλάκου, από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.

Η αναφορά του μάρτυρα είναι η εξής: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου» ενώ αναφορές ότι γνώριζε έχει και για τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αναφέροντας όμως ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν ο κ. Σημίτης έχει δωροκιηθεί για την συγκεριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I αοπό τον Χριστοφοράκο».

Δείτε αποσπάσματα από την κατάθεση του μάρτυρα


Δείτε τα σημεία της κατάθεσης στα οποία αναφέρονται ονόματα, μεταξύ των οποίων και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom