Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο νεκρός στις παράγκες του ΚΑΠΟΤΑ και οι τριτοκοσμικές εικόνες στην Ελλάδα του 2018

ΨΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ

Το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ είχε χρησιμοποιηθεί το 1999 για προσωρινή κατοικία ανθρώπων που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από το σεισμό με
επίκεντρο την Πάρνηθα, ωστόσο ακόμα και σήμερα τα κοντέινερ δεν έχουν απομακρυνθεί ενώ ακμάζει η διαφθορά και η διακίνηση ναρκωτικών.

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σήμερα στα παραπήγματα κοντά στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ που από το 1999 στοιβάζονται άνθρωποι χωρίς κανείς να έχει πάρει απόφαση να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ είχε χρησιμοποιηθεί το 1999 για προσωρινή κατοικία ανθρώπων που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από το σεισμό με επίκεντρο την Πάρνηθα, ωστόσο ακόμα και σήμερα τα κοντέινερ δεν έχουν απομακρυνθεί ενώ ακμάζει η διαφθορά και η διακίνηση ναρκωτικών.

Στην περιοχή για πάνω από έξι χρόνια ζούσαν δεκάδες οικογένειες οι οποίες ωστόσο σταδιακά αποχώρησαν. Αυτή τη στιγμή μένουν εκεί πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και ο χώρος έχει μετατραπεί σε «γκέτο» για εγκληματίες απασχολώντας συχνά – πυκνά την αστυνομία με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κ.λπ.

Τον περασμένο Απρίλιο ο υπουργός Μεταφορών – Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε ομιλία του στο Δήμο Αχαρνών τονίζοντας ότι η «καταπληκτική συνοικία των ονείρων» θα σταματήσει να φιλοξενεί κοντέινερ.

«Το ΚΑΠΟΤΑ θα κλείσει» είχε πει και πρόσθεσε: «Ακόμα και αυτοί που δεν μπορούν να υποδείξουν οικόπεδο θα τους βρει η πολιτεία. Αυτό θα γίνει μέσω απογραφής που θα πραγματοποιηθεί. Όποιοι σαμποτάρουν αυτή την κίνηση θα βρουν την πολιτεία απέναντί τους» είπε με νόημα ο κ. Σπίρτζης.

Μάλιστα δήλωσε απόλυτα αποφασισμένος να γίνει πολύ σύντομα η όλη επιχείρηση. Απαντώντας σε ερώτηση κατοίκων για το χρονοδιάγραμμα της απομάκρυνσης των κοντέινερ ο κ. Σπίρτζης προειδοποίησε ότι αν σε μία εβδομάδα ο Δήμος δεν αποστείλει τα στοιχεία η Πολιτεία θα προχωρήσει μόνη της.

Τελικά σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής θρηνούν έναν άνθρωπο και η τραγωδία στις παράγκες συνεχίζεται με ανθρώπινες ψυχές να είναι βουτηγμένες στη λάσπη και να φοβούνται κάθε λεπτό για την ζωή τους.
https://www.eleftherostypos.gr/

Διαβάστε επίσης:
Ένας νεκρός από πυρκαγιά κοντά στο στρατόπεδο Καποτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom