Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα των λαθρεμπόρων χρυσού - Επιτίθεται στον Τσίπρα ο συνήγορος του Ριχάρδου (φωτο & βίντεο)


Δέος προκαλούν τα όσα κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση με το κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού - Πλάκες χρυσού, κοσμήματα, μετρητά, εικόνες, μέχρι και... καραμπίνες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
- Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο ηγετικός του ρόλος και ο τρόπος που δρούσαν τα δύο κυκλώματα - Εκατομμύρια ευρώ η... χασούρα για το ελληνικό Δημόσιο!

Δύο και… πολυμελή είναι τα κυκλώματα που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία για το λαθρεμπόριο χρυσού. Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο…

Ο Ριχάρδος και η… μεγάλη χασούρα για το Δημόσιο

Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται από την Αστυνομία η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, λέγε με… Ριχάρδος, φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην ενημέρωσή της, “πρωινές ώρες χθες, 27 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Βόλο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά εξήντα τριών μελών και των δύο κυκλωμάτων, εκ των οποίων πενήντα πέντε ημεδαποί και οκτώ αλλοδαποί. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 22 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις που αφορούν τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα – κακουργηματική λαθρεμπορία, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, για τοκογλυφία, πλαστογραφία, νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται οι συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια, προκειμένου να λάβουν προθεσμίες για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να λάβουν προθεσμίες.

Οι κωδικοποιημένες φράσεις για το λαθρεμπόριο χρυσού

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που δραστηριοποιούνταν όπως:
-Ζάχαρη: Χρυσός.
-Κίτρινο: Χρυσός.
– Fine : Χρυσός 24 καρατίων
-Ένα κομμάτι βαρύ: Ένα κιλό χρυσός.
– Στρογγυλό : Χρυσές λίρες Αγγλίας.
– Κορίτσια: Χρυσές λίρες Αγγλίας.
– Μέταλλο/Σίδερο: Τηγμένος χρυσός σε μορφή σκραπ.
– Ταξιδιώτες: Πακέτο περιέχον χρυσό και χρήματα.
– Γραμμές: Χιλιάδες Ευρώ.
– Χαρτιά: Χρήματα.
Η πρώτη εγκληματική οργάνωση, διέθετε 130 χώρους καταστημάτων ενεχύρων – αγοράς χρυσού, με τον ημερήσιο κύκλο δράσης και των δύο οργανώσεων να ανέρχεται στις 400.000 ευρώ περίπου.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από τον θησαυρό που κατασχέθηκε από τις Αρχές



ΡιχάρδοςΡιχάρδος
Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Ελληνική Αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom