Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ριχάρδος: Ο… νυχτοφύλακας αστυνομικός και το 50ρικο - Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και οι… λογιστές


Οι αστυνομικοί, μεταξύ των άλλων, πέρασαν χειροπέδες για το κύκλωμα με τον λαθραίο χρυσό και σε έναν συνάδελφό τους αστυνομικό. Ο Ριχάρδος, λένε πηγές της αστυνομίας, τον χρησιμοποιούσε ως “νυχτοφύλακα” και ως πληροφοριοδότη.

Αυτό που λένε οι αστυνομικοί, με αρκετή δόση ειρωνείας, μάλιστα είναι ότι ο συνάδελφός τους μιλούσε στον γνωστό ενεχυροδανειστή στον πληθυντικό. Δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους, λέγοντας πως ο αστυνομικός έμοιαζε να θεωρεί αφεντικό του τον Ριχάρδο.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία λένε ότι ο συνάδελφός τους έπαιρνε το ποσό των 50 ευρώ για να φυλάει το κεντρικό κατάστημα που διατηρεί ο Ριχάρδος κοντά στην Ομόνοια. Σχετικά πρόσφατα είχε πάρει απόσπαση στη φρουρά αξιωματούχου που είναι συχνά στο εξωτερικό και έτσι είχε πολλές ημέρες στη διάθεσή του για να δουλεύει ως… νυχτοφύλακας για τον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Εκτός από νυχτοφύλακας όμως ο αστυνομικός ήταν και πληροφοριοδότης του κυκλώματος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε ενημερώσει τον γνωστό ενεχυροδανειστή για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις 25 Οκτωβρίου η οποία είχε αναβληθεί.

Μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να είχε πει στον Ριχάρδο ότι θα μάθει λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε…

Βέβαια, είχε ήδη μπει στο στόχαστρο των συναδέλφων του και έτσι δεν κατάφερε να μάθει για την επιχείρηση που έγινε και κατέληξε στην σύλληψη 63 μελών των δυο κυκλωμάτων.
Έθνος

Η απίστευτη επιχείρηση με τα διαμερίσματα και οι… λογιστές

Το κεντρικό κατάστημα και το “λογιστήριο” του γνωστού ενεχυροδανειστή αλλά και ο ίδιος ο Ριχάρδος είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών.

Όπως λένε πηγές της αστυνομίας τα μέλη του κυκλώματος και ο ίδιος ο Ριχάρδος ήταν υπό στενή παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Οι αστυνομικοί έστησαν μάλιστα ολόκληρη επιχείρηση “κάτω από τη μύτη” του κυκλώματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί για καιρό. Με τον τρόπο αυτό κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.

Εντόπισαν δυο χώρους-στρατηγία του κυκλώματος και τα έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση.
Ο ένας χώρος ήταν το κεντρικό ενεχυροδανειστήριο του 51χρονου στην οδό Πατησίων και ο δεύτερος το αποκαλούμενο από τους αστυνομικούς “λογιστήριο” του κυκλώματος στην οδό Αριστείδου.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έστησαν τις δικές τους… επιχειρήσεις και στην Πατησίων και στην Αριστείδου. Για την ακρίβεια νοίκιασαν διαμερίσματα απέναντι από τους χώρους του κυκλώματος και τα μετέτρεψαν σε “λογιστήρια”. Οι χώροι δηλαδή έγιναν η βιτρίνα της επιχείρησης παρακολούθησης του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί προσποιούνταν τους λογιστές για να μην κινούν υποψίες, είχαν βάλει και τις σχετικές πινακίδες στα διαμερίσματα για να δικαιολογείται η παρουσία τους, αλλά στην πραγματικότητα είχαν στήσει κάμερες για να παρακολουθούν τα μέλη του κυκλώματος.

Έτσι είχαν τη δυνατότητα να καταγράφουν και την παραμικρή κίνηση και τις επαφές των μελών του κυκλώματος συλλέγοντας στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom