Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Σκότωσε το 1999 τα τρία παιδιά του,"έφαγε" τρις ισόβια και... αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος της Κρήτης!


Ο Γιώργος Μεταξάκης, ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν το 1999 έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό της Κρήτης, τα τρία παιδιά του αποφυλακίστηκε από τις φυλακές όπου εξέτιε την ποινή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost.gr, την περασμένη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο 60χρονος που είχε καταδικαστεί με τρις φορές ισόβια, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού που βρισκόταν.

Η οικογένεια στην Κρήτη έχει ενημερωθεί για την αποφυλάκισή του ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει απαγορευθεί να βρεθεί στο νησί.

Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ήταν Σεπτέμβριος του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με την γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν.

Τρεις μήνες νωρίτερα ο Γιώργος– σε μία προσπάθεια να πείσει την γυναίκα του να γυρίσει ξανά κοντά του απήγαγε τα τέσσερα παιδιά του – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – και απειλούσε να τα σκοτώσει.

Ότι δεν έκανε τον Ιούνιο, φαίνεται πως το έκανε στις 20 Σεπτεμβρίου. Εκείνο το απόγευμα, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, τον 10χονο Γιάννη, τον 4χρονο Νικόλα και το 2χρονο αβάπτιστο γιο του για να πάνε μία βόλτα.

Ο Γιώργος Μεταξακάκης πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο και έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων και οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού. Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού, όπου και την εγκατέλειψε.

Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε.

Τραγικές φιγούρες σε όλη αυτήν την ιστορία ήταν τόσο η – εν διαστάσει – σύζυγός του και μητέρα των παιδιών όσο και η 32χρονη, σήμερα κόρη τους.

Στο δικαστήριο δεν είπε ούτε μία… λέξη

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μία ημέρα μετά το φρικτό έγκλημα, συνελήφθη από τις αρχές και προφυλακίστηκε.

Όταν ήρθε η ώρα της δίκης ο παιδοκτόνος αρνήθηκε να απολογηθεί και δεν είπε ούτε μία… λέξη.

Το δικαστήριο τον επέβαλε τρεις φορές ισόβια, μία για κάθε παιδί. Ο ίδιος κατέθεσε έφεση προκειμένου να δικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο ωστόσο όταν ήρθε η ώρα της δίκης δεν εμφανίστηκε.

cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom