Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο που ανήρτησε η «Πρωτοβουλία» στο Facebook αναφέρει ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».
Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» τέλος, καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.



Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία, μόλις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση και αφού αποχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών, κινήθηκαν με πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Στην οδό Μακεδονικής Αμύνης, εντόπισαν ομάδα αντιεξουσιαστών και άρχισαν να πετούν πέτρες.
Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους και να αποτρέψουν την συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές.
Από τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε Ι.Χ.
Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr: