Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου μετά την τελευταία ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ),στην οποία αναφέρεται ότι σε 21 ανέρχονται πλέον τα θύματα, και σε 178 τα
κρούσματα (ανάμεσά τους ένα στου Ζωγράφου)  λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου από την αρχή του 2018 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου:

"Αγαπητοί συνδημότες,
Γνωρίζετε το έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, ο Δήμος Ζωγράφου ξεκίνησε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργείο Απεντομώσεων ώστε να πραγματοποιεί ψεκασμούς με εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ακμαιοκτόνα και προνυμφοκτόνα σκευάσματα, σε κεντρικά σημεία της πόλης όπως πάρκα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πλατείες, παιδικές χαρές , φρεάτια, νεκροταφείο με στόχο την ελάττωση του πληθυσμού των κουνουπιών καθώς και την μείωση κρουσμάτων μόλυνσης από μεταδιδόμενα από τα κουνούπια προς στον άνθρωπο νοσήματα.

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου εφαρμόστηκαν επτά (7) ψεκασμοί, υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων τόσο από την Εταιρεία Απολυμάνσεων όσο και από τη Δ/νση Καθαριότητας, Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για εμφάνιση ενός και μοναδικού (ως τώρα) κρούσματος του Ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο μας επισημαίνουμε τα εξής:

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου, ο Δήμος Ζωγράφου θα πραγματοποιεί καθημερινούς ψεκασμούς με ακμαιοκτόνα και προνυμφοκτόνα σκευάσματα και θα τους επεκτείνει και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης του επικίνδυνου ιού.

Λόγω της φύσης των εφαρμογών οι επεμβάσεις στοχεύουν στην μείωση ή/και στη διατήρηση των πληθυσμών των κουνουπιών σε χαμηλά επίπεδα (όπως Πανελλαδικά γίνεται σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων Περιφερειών και Δήμων), σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Κουνούπια δεν εμφανίζονται μόνο σε δημόσιους ή κοινόχρηστους χώρους, αλλά και μέσα από τα ίδια μας τα σπίτια και μάλιστα σε σημεία που δεν φανταζόμαστε καν, όπως τα πιατάκια από τις γλάστρες μας.

Καλούνται λοιπόν, οι κάτοικοι της πόλης μας να ακολουθήσουν, πιστά τα μέτρα προστασίας που συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ,δείτε τα εδώ,για να αποφύγουμε την περαιτέρω μετάδοση και εξάπλωση των σοβαρών λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου."


Σχόλιο Ζείδωρον: Καλές οι ανακοινώσεις και οι ψεκασμοί,αλλά νομίζουμε πως θα ήταν σκόπιμο τόσο η Δήμαρχος Ζωγράφου,όσο και κάθε άλλος αρμόδιος να διαβάζουν τα σχόλια των δημοτών ώστε να ενημερώνονται άμεσα για τις εστίες κουνουπιών και σκουπιδιών σε πολλά σημεία της πόλης.

Διαβάστε ΕΔΩ την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ,που μιλάει για 21 νεκρούς και 178 κρούσματα (το ένα στου Ζωγράφου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom