Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Χελάκης για την τραγωδία της Εθνικής μας: Ηταν όλα λάθος


Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου,το πάλαι ποτέ καμάρι όλων μας,χτες το βράδυ μας απογοήτευσε για μία ακόμα φορά.Κι όχι τόσο από το αποτέλεσμα και αποτυχία να
καπαρώσει την προνομιούχο δεύτερη θέση(πήγε στράφι το δώρο των Κύπριων που νίκησαν τη Βοσνία) του ομίλου για τα τελικά του Μουντιάλ 2018,αλλά από την εμφάνιση και την επιμονή της να παίζει επί 94' ένα τελείως ανορθόδοξο ποδόσφαιρο απέναντι σε μία συμπαγή άμυνα των Εσθονών.

Εκανε μπαμ από την αρχή του παιχνιδιού ότι αν συνέχιζαν έτσι γκολ δεν θα έμπαινε στον αιώνα τον άπαντα κι όμως ούτε ο προπονητής σκέφτηκε ν΄ αλλάξει τον τρόπο ανάπτυξης της Εθνικής,ούτε κάποιος επιτελικός(;) παίκτης αποφάσισε να πάρει μία πρωτοβουλία για ν' αλλάξει η θλιβερή επιθετική εικόνα της ομάδας που βλέπαμε να επαναλαμβάνεται καρμπόν σε όλο το διάστημα του αγώνα.

Αυτά από μας,διαβάστε παρακάτω το άρθρο του πιο ειδικού Γιώργου Χελάκη στη σημερινή SportDay:
Για την ιστορία οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65' Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μάνταλος (80' Μπακασέτας), Δώνης, Βέλλιος (70' Διαμαντάκος).

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Εσθονία: Ακσάλου, Γιάαγκερ, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Κάιτ, Ντιμιτρίεβ (81' Αντόνοβ), Τενίστε, Κρούγκλοβ, Καλάστε (89' Μίλερ), Ζενιόβ, Ανιέρ (93' Ταμ).

Παρά τη γκέλα της απέναντι στην Εσθονία (0-0), η Εθνική παρέμεινε στη δεύτερη θέση αυξάνοντας μάλιστα και τη διαφορά της από τη Βοσνία (+2). Και αυτό χάρη στην εκπληκτική ανατροπή της Κύπρου η οποία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο απέναντι στους Βόσνιους, τους νίκησε όμως με εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο μέρος (3-2).

Με αυτό το "τρίποντο" οι Κύπριοι μπήκαν στο κόλπο της δεύτερης θέσης, την ώρα που το Βέλγιο διέλυσε το Γιβραλτάρ (9-0) και είναι αγκαλιά με την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, καθώς είναι στο +6 από την Εθνική, έχοντας- εκτός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας- και την ισοβαθμία**

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1. Βέλγιο 19 (33-2) +31

2. Ελλάδα 13 (10-3) +7

3. Βοσνία 11 (15-8) +7

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-33) -30

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Βέλγιο

Γιβραλτάρ-Βοσνία

Εσθονία-Κύπρος

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Κύπρος-Ελλάδα

Βοσνία-Βέλγιο

Γιβραλτάρ-Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Γιβραλτάρ

Βέλγιο-Κύπρος

Βοσνία-Εσθονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom