Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ισχυρός τυφώνας Ίρμα αναμένεται να χτυπήσει την Καραϊβική (βίντεο)


Σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» τυφώνα κατηγορίας 5 αναβαθμίστηκε η καιταιγίδα Ίρμα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέσα στις επόμενες ώρες ο τυφώνας αναμένεται να χτυπήσει
πολλά νησιά των Μικρών Αντιλλών και στη συνέχεια το Πουέρτο Ρίκο. Μετέπειτα δεν αποκλείεται να κινηθεί προς την Κούβα και τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου η Φλόριντα έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Ίρμα αυτή τη στιγμή φέρνει ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 180 μίλια ανά ώρα, χωρίς να είναι γνωστό εάν θα ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Οι τοπικές Αρχές σε πολλά νησιά των Μικρών Αντίλλων έχουν διατάξει την ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.



Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, έθεσε τις 67 κομητείες της Πολιτείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη Δευτέρα και σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο τυφώνας Ίρμα είναι μια μεγάλη και απειλητική καταιγίδα και η Φλόριντα οφείλει να είναι προετοιμασμένη».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της λήψης μέτρων, ο κυβερνήτης Σκοτ συζήτησε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος «προσέφερε στους κατοίκους της Πολιτείας όλους τους πόρους και την αρωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom