Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΤΩΡΑ: Μαίνονται πυρκαγιές σε Θέρμο,Μεγαλόπολη και Πρέβεζα (φωτο)


Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε Θέρμο,Μεγαλόπολη και Πρέβεζα,ενώ στις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή στην Μεγαλόπολη


Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα του δήμου και ένα βυτιοφόρο ιδιώτη. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε πετζετέλ και δυο καναντέρ.

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου (φωτο)


Μαίνεται η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου για δεύτερη μέρα! Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Παναγιώτης Στούμπος επεσήμανε στο sinidisi.gr:«αν και τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι δυνάμεις μας αυξήθηκαν. Στο σημείο της φωτιά είναι 40 πυροσβέστες μαζί με πεζοπόρα τμήματα και από την Πάτρα και 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ το νωρίς πρωί έκανε ρίψη από αέρος 1 καναντέρ και πλέον είναι και 1 ελικόπτερο.

Τα στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια) που κάηκαν υπολογίζονται στα 200. Το βράδυ της Παρασκευής η φωτιά «γύρισε» και καλέσαμε ενισχύσεις καθώς είχε πάρει πορεία προς το χωρίο, αλλά λίγο αργότερα ο άνεμος άλλαξε πορεία πάλι και η φωτιά στράφηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα για καμία από τις κατοικημένες περιοχές».

Η φωτιά στον Ταξιάρχη Θέρμου από διάφορα σημεία της περιοχής
fotia-taxiarxis2
fotia-taxiarxis1
fotia-taxiarxis3

Φωτιά και στην Πρέβεζα
Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν της 9:30 το πρωί στην Λεωφόρο Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, ακριβώς απέναντι από πρατήριο καυσίμων και μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Στο σημείο επιχειρεί αυτή τη στιγμή επανδρωμένο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Πρέβεζας, ενώ η πολύ μικρή απόσταση από το πρατήριο υγρών καυσίμων κάνει το έργο της πυρόσβεσης ακόμα πιο σημαντικό.

Τελευταία ενημέρωση 9:43

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.
mypreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom