Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σκουπιδότοπος η πόλη,αγανακτισμένοι οι κάτοικοι,αδιαφορία και... πολύ μπλα μπλα! (φωτο)

Η παγωνιά μας "σώζει" προς το παρόν από την υγειονομική βόμβα!

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο δήμο Ζωγράφου καθώς η κόντρα εργαζόμενων στην καθαριότητα με τη δημοτική αρχή έχει μετατρέψει την περιοχή σε απέραντο σκουπιδότοπο.

Ενδεικτικό είναι πως τα σκουπίδια όχι μόνο στις γειτονιές,αλλά και στην κεντρική Λεωφόρο Παπάγου έχουν φτάσει σε ύψος τα δυο μετρά.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων γίνονται με τη μορφή της αποχής από την εργασία, με εξαίρεση την αποκομιδή σκουπιδιών από παιδικούς σταθμούς, σχολεία και λαϊκές αγορές.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η δημοτική αρχή συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών, «που στόχο έχουν τη μείωση του κόστους εργασίας αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων. Με ανακοίνωσή της η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων δεν λέει κουβέντα για τα εμβόλια, τις ιατρικές εξετάσεις, το γιατρό εργασίας, τον τεχνικό ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν.

Η δημοτική αρχή προκαλεί σε ανακοίνωσή της αναφέροντας, ότι έδωσε 7000 γάντια μιας χρήσης ελαστικά. (...) Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου στηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταργήσει τα ΒΑΕ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
http://www.iefimerida.gr/news/

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας συνεχίζουν την αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) που θα διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά τους.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευσή τους επιβεβαιώθηκε η απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα τους, παρά τις πιέσεις της διοίκησης και τις γνωστές «τρίπλες» που επιχείρησαν η πλειοψηφούσα παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) και η μεταλλαγμένη ΠΑΣΚΕ.

Η διοίκηση του Δήμου, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο, ενημέρωσε σήμερα ότι παρέδωσε κάποια μέσα (γάντια και μάσκες μιας χρήσης), τα οποία όμως κρίθηκαν μη ικανοποιητικά από τους εργαζόμενους. Παράλληλα (προφανώς μετά από την 7ημερη κινητοποίηση), ενημερώνει ότι η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο για την προμήθεια Μ.Α.Π. και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Για τους παραπάνω λόγους ζητούσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, θεωρώντας ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι σύμβουλοι της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας εμμέσως λοιδώρησαν τη μορφή κινητοποίησης της αποχής και ουσιαστικά αμφισβήτησαν την πραγματική έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας πετώντας σπόντες του τύπου «κάποιοι τα παίρνουν στο μάζεμα των ελιών τους»…

Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους (Μ.Α.Π., παροχή γάλακτος, προληπτική ιατρική και εμβολιασμός) και για αύριο σχεδιάζουν νέα εξόρμηση στη λαϊκή της γειτονιάς, ώστε να ενημερώσουν τους δημότες.

ΛΑΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ 1/2/17

https://zografougeitonies.wordpress.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 1/2/17
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ του εκ μεταγραφής αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου κυρίου Παναγιώτη Αγγελόπουλου 31/1/17



Η πρώτη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο 26/1/17
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 25/1/2017 ενημερωθήκαμε, με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων την οποία λάβαμε μέσω e–mail, ότι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν «κατάληψη χώρων εργασίας και αποχή από την εργασία τους» οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Δημοτικό Κοιμητήριο, από 25/1/17 έως 30/1/17, λόγω έλλειψης μέσων προστασίας.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, ουδέποτε αρνήθηκε να χορηγήσει μέσα προστασίας στους εργαζομένους και έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τα προμηθευτούν. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2015 παρέδωσε:

  • 1.400 ζεύγη δερματοπάνινα γάντια
  • 7.000 ζεύγη γάντια ελαστικά και νιτριλίου
  • 200 ανακλαστικά γιλέκα
  • 100 νιτσεράδες
  • 45 ζεύγη γαλότσες
  • 500 μάσκες χειρουργικές

Ταυτόχρονα, στις 30/11/2015 ξεκίνησε η Προκήρυξη Δημόσιου Διαγωνισμού για την προμήθεια Μέσων Προστασίας του έτους 2016. Ο Διαγωνισμός αυτός, λόγω ενστάσεων που κατέθεσαν, σε όλα τα στάδια του και σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης, τρείς (3) από τις τέσσερις (4) εταιρείες που συμμετείχαν, ολοκληρώθηκε στις 25/1/2017 με την ανάδειξη αναδόχου.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, εντωμεταξύ, έχει εφοδιάσει τους εργαζόμενους με τα απολύτως απαραίτητα μέσα για την προστασία της υγείας τους και συγκεκριμένα με 1.000 ζεύγη γάντια νιτριλίου, 500 ζεύγη δερματοπάνινα γάντια και μάσκες μίας χρήσεως.

Με βάση την εξέλιξη του διαγωνισμού, ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να προμηθεύσει Μέσα Προστασίας στους εργαζόμενους, εντός του Φεβρουαρίου 2017.

Άλλος δρόμος για την προμήθεια Μέσων Προστασίας και τη χορήγησή τους στους εργαζόμενους, πέραν της νόμιμης διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπάρχει.

Ζωγράφου 26/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom