Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εφαγε 19 χρόνια για αποπλάνηση 8 μαθητριών και... αφέθηκε ελεύθερος!


Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 46χρονος άνδρας από το Ιράν που κατηγορούνταν ότι αποπλάνησε 8 μαθήτριεις Γυμνασίου στην περιοχή των Αρχανών τον περασμένο Φλεβάρη.

Στον 46χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μεταξύ άλλων του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ (για να αφεθεί ελεύθερος) καθώς η παρουσία του μία φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του.

Η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα ο 46χρονος κρίθηκε ένοχος σε βαθμό κακουργήματος για την αποπλάνηση 6 ανήλικων κοριτσιών, ένοχος για απόπειρα αποπλάνησης εις βάρος δύο κοριτσιών σε βαθμό πλημμελήματος και ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για την αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού, κάτω των 14 ετών.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου στον βαθμό όμως του πλημμελήματος. Σύμφωνα με την κρίση του, ο 46χρονος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για ασελγείς χειρονομίες, προσβολή δηλαδή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η αστυνομική παρουσία στα δικαστήρια ήταν έντονη, ενώ εκεί βρίσκονταν και οι γονείς των μικρών μαθητριών όχι όμως τα ίδια τα παιδιά.

Σύμφωνα με κατηγορητήριο ο 46χρονος φέρεται να παρενοχλούσε τα μικρά κορίτσια λέγοντας τους να ανέβουν στα θρανία προκειμένου να τον βοηθήσουν στις επιμετρήσεις που έκανε λόγω εργασιών.

Κατά την απολογία του, ο ίδιος είπε ότι είχε υψοφοβία και πως με αυτόν τον τρόπο ζητούσε βοήθεια και αρνήθηκε ότι παρενόχλησε τα παιδιά. Ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι και ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών.

Οι καταθέσεις γονιών ήταν αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με τους ίδιους τα παιδιά φέρουν ακόμα ψυχολογικά τραύματα. Όπως είπαν, όταν συναντούν εργάτες στο δρόμο ταράσσονται.

Στη δίκη κατέθεσαν και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση λέγοντας ότι τον συνέλαβαν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από την Κρήτη.

Το χρονικό της υπόθεσης στα μέσα Φεβρουαρίου του 2016
Αναστάτωση επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών, μετά την καταγγελία που έκαναν οι γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών, για παρενόχληση, λεκτικά και με χειρονομίες, από αλλοδαπό εργάτη, ο οποίος εργαζόταν σε σχολικό κτίριο της περιοχής.

Οι γονείς έκαναν την καταγγελία στο Α.Τ. Περιφέρειας, το βράδυ της Τρίτης, με την αστυνομία να ερευνά με προσοχή το περιστατικό, καθώς αφορά σε ανηλίκους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 45χρονος αλλοδαπός εργάτης αναζητείται.

http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom