Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - 24ωρη απεργία σήμερα των εμποροϋπαλλήλων και συγκέντρωση τώρα στο Σύνταγμα


Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Στον αντίποδα οι εμποροϋπάλληλοι απεργούν και η
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία εργαζομένων «και όλους όσοι εναντιώνονται στην κατάργηση της Κυριακής αργίας», να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρύξει σήμερα στις 10:30 π.μ. έξω από το κατάστημα PUBLIC στο Σύνταγμα (Καραγεώργη Σερβίας 1), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει στο εμπόριο.

Aποφάσεις στήριξης της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο για σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου,έχουν πάρει αρκετά εργατικά κέντρα της χώρας, στηρίζοντας έτσι τις αποφάσεις τόσο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, όσο και πρωτοβάθμιων κλαδικών σωματείων. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30π.μ.  στο Σύνταγμα.

Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες ανακοινώσεις:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι: «στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 6.11.2016, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών.

Θεωρούμε ότι αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην πράξη. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα μέτρο που ενισχύει μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές και πολυκαταστήματα. Καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ευνοεί την απλήρωτη εργασία και αυξάνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση και δικαίωμα πολλών δεκαετιών και καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να μην καταναλώνουν, ενισχύοντας έτσι τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Ας κρατήσουμε τις Κυριακές μας για ξεκούραση, ψυχαγωγία και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελάχιστου ελεύθερου μας χρόνου. ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!».

Στην Πάτρα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας έκανε γνωστό ότι: «συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) για την Κυριακή 6/11/2016 στο Εμπόριο, ημέρα προγραμματισμένης κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει ο Νόμος 4177/2013.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Εμποροϋπαλλήλων για την επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας.
Η κατάρριψη του Νόμου είναι θέμα όλων των πολιτών.
Είναι ένας Νόμος ο οποίος απορρυθμίζει τη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο και λειτουργεί προς όφελος μόνο των πολυεθνικών. ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!».

Στο Ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «στηρίζει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 , στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου λόγο της περιόδου προσφορών.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά έρμαιο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταστρέφοντας το μικρομεσαίο εμπόριο που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν. 4177/13 και στην Επαναφορά της Κυριακής Αργίας με νομοθετική Πρωτοβουλία. Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το ΕΚΗ καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να στηρίξουν τους συναδέλφους μας στο εμπόριο, με την απουσία τους από τις αγορές την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016″.

Στη Ναύπακτο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας & Δωρίδας «στηρίζουν την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα μέτρο που ενισχύει μόνο τις πολυεθνικές και πολυκαταστήματα. Αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην πράξη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, παραμένοντας σταθερός στη γραμμή που έχει υιοθετήσει για τη μη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση και δικαίωμα πολλών δεκαετιών, καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες να μην κάνουν αγορές την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν την Απεργία κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά».

Με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν το χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων (ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικά κέντρα) να έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, έγινε γνωστό ότι θα πραγαμτοποιηθεί και συγκέντρωση στις 10.30πμ στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια», αναφέρει: «Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Με την από τα κάτω οργάνωσή μας, την ταξική αλληλεγγύη και τη συλλογική
αντίσταση μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς… Να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας Κυριακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom