Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (φωτο) - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου,το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Γαρδένιας. 

Αφορμή, το γεγονός του αποκλεισμού δεκάδων παιδιών από
τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ο Σύλλογος έχει αναπτύξει πλούσια δράση όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των υπαρχόντων παιδικών σταθμών, όσο και τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές. Στο πλάι του Συλλόγου βρέθηκαν και οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή των αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής και την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για δεκάδες λαϊκές οικογένειες, ο Σύλλογος έγκαιρα ενημέρωσε και κινητοποίησε τους γονείς με αιχμή και κύριο αίτημα το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Προηγήθηκαν οι ανοιχτές συνελεύσεις του Συλλόγου στις αρχές του μήνα, ακολούθησε η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Δήμαρχο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις με την προχθεσινή συγκέντρωση και την παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ομιλία της Δημάρχου φάνηκε ότι γίνεται από την δημοτική αρχή προσπάθεια απόκρυψης του πραγματικού αριθμού των παιδιών που μένουν εκτός, καθώς εχθές ανέφερε καινούριο αριθμό αιτήσεων σημαντικά μειωμένο από αυτό που έως τώρα γνωρίζουμε.

Ταυτόχρονα από την ομιλία της Δημάρχου προκύπτει ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν γίνονται δεκτά εκ των προτέρων παιδιά ανέργων, γεγονός που φανερώνει ότι αφενός ο αριθμός των παιδιών που μένει εκτός είναι πολλαπλάσιος, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις που φαίνονται, και αφετέρου καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι αν δεν υπήρχε το ΕΣΠΑ, ο δήμος Ζωγράφου θα απέκλειε όλα τα παιδιά των ανέργων.

Επιπλέον από τα λεγόμενα της Δημάρχου φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δομές στο δήμο που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που ενδέχεται να μπει ο Οκτώβρης και να μην λειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής κινητοποίησης ήταν η μαχητική και δυναμική στάση των γονιών που ετοιμάζονται να συνεχίσουν τον αγώνα τους κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος, ανάμεσα σε άλλα, καλεί όλους τους γονείς να πυκνώσουν τις γραμμές του Συλλόγου, να υπάρχει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, να αναδεικνύονται έγκαιρα τυχόν ελλείψεις και να παρεμβαίνουμε άμεσα για να λύνονται.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το παρακάτω ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τους Παιδικούς Σταθμούς κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμαρχο κ. Τίνα Καφατσάκη
Δημοτικές Παρατάξεις

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλές δεκάδες παιδιών εκτός των παιδικών σταθμών, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με ζητήματα ασφάλειας και ελλιπούς συντήρησης των κτιρίων που στεγάζονται οι δομές.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν στο όριο χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων και ο Σύλλογος μας είναι στο πλάι τους. Αυτή τη στιγμή οι δομές υπολειτουργούν καλύπτοντας μόνο τα 250 περίπου παιδιά του ΕΣΠΑ. Με ευθύνες του Κράτους και του Δήμου διαταράσσεται βάναυσα η οικογενειακή ζωή δεκάδων νοικοκυριών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της λειψής κρατικής χρηματοδότησης που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις. Την ίδια στιγμή οι γονείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους-τροφεία-χαράτσια και ο Δήμος να εισπράττει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Που πάνε τα χρήματά μας;

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, πλέον των 200 μητέρων του Δήμου μας, που κατέθεσαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν κατάφεραν τελικώς «να εναρμονίσουν την οικογενειακή με την επαγγελματική τους ζωή». Πολλά παιδιά κινδυνεύουν με διακοπή της αγωγής τους!!! Την ίδια στιγμή μένουν κενές θέσεις σε δομές του Δήμου μας.

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του προγράμματος αυτού που είναι να ελαχιστοποιήσει την κρατική χρηματοδότηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να κατευθύνει κονδύλια στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα οξύνεται δεδομένου του ότι η Διοίκηση του Δήμου επίσημα δήλωσε ότι δεν μπορεί να καλύψει όλα τα παιδιά δημοτών εκτός ΕΣΠΑ.

Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει αυτήν την άδικη πολιτική χωρίς να αμφισβητεί το περιεχόμενό της. Ο Σύλλογος μας έχει άλλη αντίληψη. Δε συμβιβάζεται με τη λογική του μικρότερου κακού, με τη μοιρολατρία του τίποτα δε γίνεται.

Θεωρούμε ότι η προσχολική αγωγή είναι θεμελιώδης ανάγκη όλων των παιδιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Για το λόγο αυτό είναι ευθύνη του Κράτους να παρέχει καθολική πρόσβαση σε αυτήν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε συνέχεια της παρέμβασής μας στις 14 του Ιούλη και λόγω του ότι τα προβλήματα παραμένουν, επανερχόμαστε με τα ίδια αιτήματα και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση στα εξής:

Κανένα παιδί εκτός των παιδικών σταθμών.

Να επανεγγραφούν όλα τα παιδιά.

Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό παιδαγωγών και ειδικοτήτων που θα στηρίξουν το έργο τους.

Να καλύψει ο Δήμος την απαίτηση των γονέων για ιατρική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών από παιδίατρο, η οποία είναι και νομικά κατοχυρωμένη.

Να εξασφαλιστεί-να διεκδικηθεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία των δομών και την κατάργηση των τροφείων.

Διεκδικούμε:

ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ιεραρχώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος να πάρει μέτρα στην κατεύθυνση επίλυσης και όχι διαχείρισης του. Οι γονείς δεν παραιτούμαστε από την ικανοποίηση βασικών μας αναγκών και μαζί με την κοινωνία του Ζωγράφου θα αγωνιστούμε για την ικανοποίησή τους.
Πλατεία Γαρδένια, 08 Σεπτέμβρη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 Ζωγράφου, 09/09/2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

e-mail: syllogosgoneonpsz@gmail.com

blog: http://syllogosgoneonpsz.weebly.com

ΠΡΟΣ:

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν στη χθεσινή μαζική συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι γονείς ενωμένοι σαν μια γροθιά απαιτήσαμε δωρεάν, δημόσιες, σύγχρονες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής για όλα τα παιδιά. Αναγκάσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει ομόφωνα το ψήφισμα διαμαρτυρίας μας. Στείλαμε σαφές μήνυμα ότι δε σκύβουμε το κεφάλι όταν πρόκειται για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Φτάνει πια με τη μοιρολατρία και τη λογική του τίποτα δε γίνεται!

Φυσικά και δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα προβλήματα που η αιτία τους είναι βαθύτερη μπορούν να λυθούν εν μία νυκτί υπό το βάρος μιας πετυχημένη κινητοποίησης. Για άλλη μια φορά όμως αποδεικνύεται ότι ο μόνος δρόμος για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όταν αγωνίζεσαι οργανωμένα με δίκαια αιτήματα και σωστό προσανατολισμό πετυχαίνεις και νίκες! Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τον Αγώνα μας για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που θα προκύψουν.

Καλούμε όλους τους γονείς να πυκνώσουν τις γραμμές του Συλλόγου μας, να υπάρχει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε τώρα που ξεκινά η σχολική χρονιά, να αναδεικνύονται έγκαιρα τυχόν ελλείψεις και να παρεμβαίνουμε άμεσα για να λύνονται.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μετά τον αποκλεισμό δεκάδων βρεφών και νηπίων από το στοιχειώδες δικαίωμά τους στην προσχολική αγωγή, τη διακοπή της εκπαίδευσης δεκάδων παιδιών που φέτος δε θα επανεγγραφούν στο σχολείο τους, καθώς και τα σχετικά αιτήματα μελών μας, εντείνουμε τον αγώνα μας και συντονίζουμε τη δράση μας:
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7.00μμ στο Δημαρχείο Καισαριανής (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όροφος), που απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Καισαριανής, του Ζωγράφου του Βύρωνα, της Ηλιούπολης και Δάφνης-Υμηττού, για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους φορείς του Δήμου μας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ανακρέοντος 60 (ισόγειο), για να πάρουμε αποφάσεις συνέχισης των κινητοποιήσεών μας.

Προφανώς μέσα στο στενό κορσέ της άδικης πολιτικής που χαράσσουν οι Κυβερνήσεις και εφαρμόζουν διαχρονικά οι Διοικήσεις του Δήμου, δε χωρούν οι ανάγκες των παιδιών μας. Σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν για αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια. Είναι βασική ανάγκη όλων των παιδιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

από https://laikisyspeirosizografou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom