Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ομολογία από τον πατέρα της Άννυ: Την τεμάχισα αλλά δεν την σκότωσα!

ΠΟΙΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Με την ομολογία-σοκ του πατέρα της 4χρονης Άννυς, που παραδέχτηκε ότι τεμάχισε το άψυχο σώμα του παιδιού του,ξεκίνησε η δίκη για ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν απασχολήσει τις αρχές,τη φρικτή υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015, μέσα στο σπίτι της επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τον πατέρα του άτυχου παιδιού να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για βαρβαρότητες που διέπραξε προκειμένου να εξαφανίσει το πτώμα.

Ο κατηγορούμενος για το φρικιαστικό έγκλημα παραδέχτηκε τον τεμαχισμό, όμως δεν αποδέχτηκε ότι σκότωσε το παιδί «δείχνοντας» εμμέσως προς τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι, ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία.

Η μητέρα της μικρής όταν κλήθηκε από το δικαστήριο είπε πως αποδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους.«Την σκότωσε ο πατέρας της, την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε… »

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της Δημητρίνα Μπορίσοβα και γιαγιά της Άννυς.

«Η κόρη μου δεν έχει ενοχή. Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δυο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολύ για την εγγονή μου. Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη…» είπε.

Αναφερόμενη στην γνωριμία της κόρης της με τον Σάββα υποστήριξε πως ήταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα έμεινε έγκυος και επέστρεψε στην Βουλγαρία. Η Άννυ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρινα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί». Η μάρτυρας κατονόμασε έναν άνδρα από τη Γερμανία ο οποίος έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν. «Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ηταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε…», ανέφερε η μάρτυρας. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Ο διάλογος του προέδρου της έδρας με την γιαγιά της μικρής Άννυ

Πρόεδρος: Πως γνωρίστηκε η κόρη σας με τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Ηταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα η κόρη μου. Εμεινε έγκυος και γέννησε στη Βουλγαρία. Όταν η Άννυ έγινε έξι με εφτά μηνών η κορη μου ήρθε στην Ελλάδα.
Πρόεδρος: Η Άννυ που έμεινε;
Μάρτυρας: Έμενε μαζί μου στη Βουλγαρία
Πρόεδρος: Πότε μιλήσατε τελευταία φορά με την Άννυ;
Μάρτυρας: Τον Απριλίο του 2015 και όπως την άκουσα κάτι δεν μου άρεσε. Σκέφτηκα μήπως ήταν άρρωστη αλλά δεν πρόλαβα να ρωτήσω κάτι γιατί η συνομιλία ήταν σύτομη.
Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει πως συμπεριφέρονταν στην Άννυ οι γονείς της;
Μάρτυρας: Όχι, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνει κάτι, γιατί στην Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί τους.
Πρόεδρος: Όσο η κόρη σας και ο σύντροφός της ζούσαν στην Ελλάδα με τι χρήματα επιβίωναν;
Μάρτυρας: Από το Γερμανό φίλο της κόρης μου, μέχρι σήμερα της στέλνει λεφτά και συντηρείται στη φυλακή.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν ο πατερας της Άννυ είναι χρήστης νακρωτικών;
Μάρτυρας: Πολύ πρόσφατα καταλάβαμε ότι παίρνει ναρκωτικά. Δεν είχε συμπεριφορά που να δείχνει κάτι τέτοιο, το μάθαμε από την τηλεόραση τον Απρίλιο.
Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει εάν είχε βίαιο χαρακτήρα απέναντι στην κόρη σας;
Μάρτυρας: Όχι
Πρόεδρος: Ποια ήταν συμπεριφορά της κόρης σας απέναντι στην Άννυ;
Μάρτυρας: Ήταν καλές οι σχέσεις τους. Έβγαιναν έξω, της έπαιρνε ρούχα. Ο φίλος της κόρης μου στη Γερμανία ήθελε την Άννυ και τη μητέρα της να πάνει μόνιμα στη Γερμανία.
Πρόεδρος: Δηλαδή, θα παρατούσε τον σύντροφό της;
Μάρτυρας: Μάλιστα, έτσι μου είχε πει.
Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την κόρη σας να λέει ότι ο σύντρφός της της φέρεται βίαια;
Μάρτυρας: Όχι…
Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε ότι η κόρη σας άφησε το παιδί με το σύντροφό της;
Μάρτυρας: Θα έπαιρνα αμέσως το λεωφορείο να έρθω στην Ελλάδα.
Πρόεδρος: Γιατί αφου δεν ανησυχούσατε;
Μάρτυρας: Για να την φροντίζω. Όταν ο Σάββας ήρθε με το φίλο του στη Βουλγρία πριν εγώ τον ρωτήσω πως είναι η Άννυ εκείνος μου είπε ότι είναι πολύ καλά.
Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας;
Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.
Εισαγγελέας: Τι συνέβη με την Άννυ;
Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκοτωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε…
Στ. Γεωργίου: Τι ξέρατε για την εργασία της κόρη σας; Γιατί σας είπε ότι έρχονταν στην Ελλάδα;
Μάρτυρας: Ότι θα δουλευε σερβιτόρα σε ένα μαγαζί
Πρόεδρος; Μα προηγουμένως μας είπε ότι η κόρη της δεν δουλεύε θα πρέπει να καταλάβει ότι στο δικαστήριο χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτιή, διότι αυτό συνιστά ψευδορκία

Μητέρα της Άννυ: Δεν μπορώ να είμαι δίπλα σε αυτό το τέρας

Με τη μητέρα της 4χρονης Άννυ να ζητεί από το δικαστήριο να μην καθίσει δίπλα στον άλλοτε σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της που κατηγορείται ότι το σκότωσε και το τεμάχισε στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Δημητρίνα Μπορίσοβα έφτασε στο δικαστήριο, καλύπτοντας με ένα σακάκι το πρόσωπο της.

Μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων η γυναίκα κάθισε δίπλα στον 27χρονο πατέρα της μικρής Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστό ως Σάββα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου της Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, να καθίσει ανάμεσ’α τους ένας αστυνομικός.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται ότι έκανε ότι έκανε στο παιδί της; Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι…», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος, συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει», είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη να σηκωθεί από το εδώλιο και τη ρώτησε: «Αισθάνεστε ότι πιέζεστε; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε δίπλα στον κατηγορούμενο;».

«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου», απάντησε η γυναίκα κλαίγοντας. Τελικά, οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπέβαλε ένσταση καθώς δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα στην Βουλγαρική γλώσσα. Η συνήγορος έκανε λόγο για απόλυτη ακυρότητα του βουλεύματος υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

«Βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του. Έχει μεταφραστεί μόνο ο κατάλογος των μαρτύρων και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε όλο το φάκελο της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Αννυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom