Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας:Ας κλείσουν όσοι σταθμοί δεν πήραν άδεια (ηχητικό)

Σπίρτζης:Αν δεν κλείσει τα κανάλια η Digea θα το κάνει η Πολιτεία

Για το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Αναφερόμενος στα κανάλια που δεν πήραν άδεια ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι θα γίνει διαγωνισμός και για θεματικές άδειες. Ερωτηθείς τι θα γίνει το χρονικό διάστημα μέχρι να προκηρυχθούν οι περιφερειακές και στη συνέχεια οι θεματικές άδειες και αν θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για τα κανάλια ώστε να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τότε, ο κ. Ρήγας σημείωσε:

«Ας κλείσουν, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα απορροφηθούν από τους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ακούστε το ηχητικό

Σπίρτζης: Αν δεν κλείσει τα κανάλια η Digea θα το κάνει η Πολιτεία

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε ότι σε περίπτωση που η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο, σε σχέση με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, έχουν υποχρέωση να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας.

Με άλλα λόγια, είπε ότι αν δεν διακόψει το σήμα των σταθμών η Digea, τότε αυτό θα γίνει από το κράτος. Είπε ακόμα, ότι όσοι εργαζόμενοι απο τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν απο τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο κ. Σπίρτζης δεν εξήγησε πως την ώρα που δυο από τους υπερθεματιστές έχουν ήδη τηλεοπτικούς σταθμούς θα κάνουν προσλήψεις εργαζομένων από τα κανάλια που θα κλείσουν ενώ έχουν καλυμμένες όλες τις θέσεις εργασίας τους...

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και πρόσθεσε: «Ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι από τον διαγωνισμό θα συγκεντρωνόταν ένα τέτοιο μεγάλο ποσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom