Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κι άλλο χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Παίδων - Κορασίδων

Από τον Μανώλη Καραλή στο επί κοντώ

Στα πέντε μετάλλια ανέβηκε η συγκομιδή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων/Κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα καθώς την Κυριακή ο Μανώλης Καραλής με άλμα στα 5,45 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του επί κοντώ, ενώ νωρίτερα η Δέσποινα Μαλταμπέ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του ύψους με άλμα στα 1,75 μ.

Άνετα το χρυσό ο Καραλής

Μπήκε στον αγώνα μιάμιση ώρα από την έναρξη του. Εκανε ένα έγκυρο στα 5,05 μ. και έκλεισε θέση στην πρώτη τριάδα και λίγες προσπάθειες αργότερα – αλλά κανένα χαμένο άλμα – «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Μανώλης Καραλής όπως αναμενόταν ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον τελικό του επί κοντώ. Και ως τέτοιο κατάφερε να κάνει έναν σπουδαίο αγώνα, χαρίζοντας στη χώρα μας το τρίτο της χρυσό μετάλλιο – με άλμα στα 5,45 μ. – και το πέμπτο στο σύνολο. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου – ανήμερα των γενεθλίων του πήρε το καλύτερο δώρο – δεν αρκέστηκε μονάχα στο χρυσό μετάλλιο, αφού μετά τα 5,45 μ. επέλεξε να δοκίμασε στα 5,56 μ. προκειμένου να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο παγκοσμίως (5,55 μ.). Το τρίτο άλμα του αθλητή ήταν καλό όχι όμως τόσο ώστε ο πήχης να μείνει στους στηλοβάτες.

Ο Καραλής, ο οποίος απέδειξε πως είναι ένας αθλητής που αναμένεται να μας απασχολήσει θετικά για πολλά χρόνια, ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διοργανώσεις των Παίδων με δύο μετάλλια, αφού πέρυσι ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο 17χρονος ξεπέρασε χωρίς καμία χαμένη προσπάθεια τα 5,05 μ., 5,15 μ., 5,25 μ., 5,30 μ., 5,40 μ. και 5,45 μέτρα.

Tρίτη στην Ευρώπη η Μαλταμπέ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δέσποινα Μαλταμπέ στον τελικό του ύψους με άλμα στα 1,75 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Δαμασκηνού, η οποία πήγε στη Γεωργία με επίδοση 1,77 μέτρα, πέρασε με την πρώτη τα 1,65, τα 1,70 και τα 1,75 μέτρα, ενώ στη συνέχεια απέτυχε στα 1,79 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μάγια Νίλσον από τη Σουηδία με επίδοση 1,82 μέτρα, ενώ η Ούρτε Μπαϊκστίτε από τη Λιθουανία ήταν δεύτερη με 1,79 μέτρα.

Στο μεταξύ, ο Άρης Δρίτσας κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια με επίδοση 52.78, με την οποία «άγγιξε» το ατομικό ρεκόρ του (52.77). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Αλεσάντρο Ζιμπίλιο με 51.46, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Αλέις Πόρας (51.56), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γερμανός Εμίλ Αγκιέκουμ (51.80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom