Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κόλαση τη νύχτα του Σαββάτου στο Βερολίνο: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς,123 τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Πάνω από 3.500 μέλη ακροαριστερών οργανώσεων διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση ενός υπό κατάληψη κτιρίου - Πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα - Καταστράφηκαν καταστήματα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Βερολίνου το βράδυ του Σαββάτου, όταν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή την εκκένωση ενός υπό κατάληψη κτιρίου. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 123 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 86 προσαγωγές.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.



Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την βιαιότερη διαδήλωση αυτού του είδους στην γερμανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Βερολίνου.



Εκτός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις πέτρες και μπουκάλια που πέταγαν οι διαδηλωτές και τις συλλήψεις, η αστυνομία επισήμανε ότι πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ το πλήθος έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη. Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.



Την οργή των διαδηλωτών πυροδότησε η μερική εκκένωση ενός κτιρίου, στο Rigaer Strasse, που είχαν καταλάβει παράνομα ακροαριστεροί ακτιβιστές. Στη διαδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν πάνω από 3.500 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε αναπτύξει 1.800 άνδρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.






http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom