Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

"Βραχιολάκια" σ' έναν υπάλληλο πολεοδομίας κι ένα μηχανικό για φακελάκι


Συνελήφθη ένας 48χρονιος διοικητικός υπάλληλος πολεοδομίας δήμου της Αττικής και ένας 58χρονος αρχιτέκτονας - μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Για την υπόθεση αυτή προηγήθηκε καταγγελία μίας 47χρονης γυναίκας που ήταν συνιδιοκτήτρια ενός καταστήματος και στην οποία είχαν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την 47χρονη επιχειρηματία απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες δήμου της Αττικής, όπου την υπόθεσή της ανέλαβε ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος της πολεοδομίας. Αυτός την ενημέρωσε ότι η υπόθεσή της είναι ιδιάζουσα, όμως μπορεί να διευθετηθεί και την παρέπεμψε στον 58χρονο ιδιώτη αρχιτέκτονα-μηχανικό, τον οποίο και σύνεστησε ως συνεργάτη του.

Σε διαδοχικές επικοινωνίες που είχε η 47χρονη με τον 58χρονο, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε την αμοιβή του για τη διευθέτηση της υπόθεσης, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για τον 48χρονο, ο οποίος θα ολοκλήρωνε άμεσα τη διαδικασία και θα μεσολαβούσε στη διαγραφή των προστίμων.

Μετά την διευθέτηση της υπόθεσή της, συμφωνήθηκε η παραλαβή των χρημάτων να γίνει από τον 58χρονο αρχιτέκτονα-μηχανικό στο κατάστημα της 47χρονης και αυτός στη συνέχεια θα παρέδιδε μέρος του ποσού στο 48χρονο διοικητικό υπάλληλο.

Στη συνάντησή τους η 47χρονη παρέδωσε στον 58χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, προσημειωμένο και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 48χρονος διοικητικός υπάλληλος στον επαγγελματικό του χώρο.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom