Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. - ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Σήμερα 27 Ιουλίου 2016, προβήκαμε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, στην οδό Μητροπόλεως 5 στο Σύνταγμα.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του Ελληνικού
στον όμιλο Λάτση, μέσα από μια διαδικασία παράνομη και σκανδαλώδη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ,
- προχωρούν στην εκποίηση του Ελληνικού στον Λάτση ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το εξευτελιστικό τίμημα της ιδιωτικοποίησης καθώς και σειράς παραβάσεων που έγιναν στο "διαγωνισμό" παραχώρησης και την περιβαλλοντική νομοθεσία.
- υπογράφουν τροποποιητική σύμβαση την οποία παρουσιάζουν ως επίτευγμα, ενώ δεν αλλάζει την ουσία της σύμβασης που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία κατάγγελλαν σε όλους τους τόνους και προσπαθούν να την νομιμοποιήσουν μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
- χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα εξαπάτησης των πολιτών, ότι δήθεν οι «επενδυτές», ο Λάτσης και κάθε όμοιός του, όλοι αυτοί που ληστεύουν το πλούτο του λαού μας δεκαετίες τώρα, θα φέρουν την ανάπτυξη και θα δώσουν δουλειά στους ανέργους.


Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ότι υπάρχουν δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την απάτη τους και αντιστέκονται.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δέχονται καθημερινή πλύση εγκεφάλου και τους λέμε ότι αν υλοποιηθούν τα σχέδια Λάτση οι αρνητικές συνέπειες θα είναι μεγάλες, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, σε βάρος των δικαιωμάτων τους, σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών - εμπόρων, σε βάρος των εργαζομένων.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει άλλη λύση προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι των ολίγων.

Η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, πολιτισμού αρχαίου και σύγχρονου, περιβάλλοντος χερσαίου και θαλάσσιου, αθλητισμού λαϊκού και αγωνιστικού, άλλων κοινωφελών, εναλλακτικών και συνεργατικών χρήσεων, διεθνούς εμβέλειας, με λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορεί να αποτελέσει ένα υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, ένα χώρο δημιουργίας πλούτου υλικού και πνευματικού που θα διαχέεται στο λαό και τη νεολαία.

Είναι εφικτό και αξίζει να παλέψουμε για αυτό, αντί να δεχτούμε την πρόταση της τσιμεντοποίησης, της δημιουργίας μιας νέας, εν μέρει ιδιωτικής πόλης, με χιλιάδες πολυτελείς κατοικίες, Mall, ουρανοξύστες, καζίνο, νέους αποκλεισμούς στην παραλία και γενικότερα στο δημόσιο χώρο.

Διεκδικούμε να ακυρωθεί η σύμβαση και όλη η διαδικασία παραχώρησης του Ελληνικού στον Λάτση, για να μείνει ζωντανή η δυνατότητα της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Καλούμε σε συμπαράσταση στη σημερινή μας δράση και σε συνέντευξη τύπου στις 2 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

http://parkoellinikou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom