Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Δείτε τι άφησαν πίσω οι αντιεξουσιαστές στο σπίτι που κατέλαβαν - Εκκενώθηκαν 3 κτίρια από την αστυνομία (βίντεο)!


Από ελαστικά αυτοκινήτων μέχρι κοντάρια και σκηνές. Αλλεπάλληλες προσαγωγές αντιεξουσιαστών, που έβγαλαν ανακοίνωση μετά την αστυνομική επιχείρηση...

Προσωπικά είδη, σκηνές, υπνόσακοι, ελαστικά αυτοκινήτου και κοντάρια είναι κάποια από τα αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι 61 καταληψίες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά την επιχείρηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υπό κατάληψη κτίριο της οδό Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. 

Λίγη ώρα μετά την άφιξη της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών που υπέστη το οίκημα από τους καταληψίες. Η τηλεοπτική κάμερα καταγράφει τις εικόνες από το εσωτερικό του ακινήτου...

Εκτός από το κτίριο της οδού Καρόλου Ντιλ, οι αστυνομικοί εκκένωσαν άλλα δύο. Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην 'Ανω Τούμπα και το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Τα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός προσαγωγών από το εσωτερικό των τριών κτιρίων. Στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της αντιεξουσιαστικής κίνησης
"Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς. Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν".

Πηγή: thestival.gr - Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: